Home » Articles posted by admin

Author Archives: admin

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου παρέλαβε το χριστουγεννιάτικο δώρο του

Ως χριστουγεννιάτικο δώρο για τα παιδιά του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου έφτασε ακόμα ένα βραβείο σε έναν μεγάλο Διεθνή Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών. Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Λαξεύματα στον βράχο» του σχολείου μας απέσπασε το 3ο Βραβείο στον4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου».

Ο διαγωνισμός  συνδιοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ) με το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του Υ.ΠΑΙ.Θ., το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.)

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 5 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11 το πρωί, στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών χαιρέτησαν την εκδήλωση και επισήμαναν τη σπουδαιότητα της μελέτης των αρχειακών πηγών στην δημιουργία μαθητικών  βίντεο τοπικής ιστορίας αλλά και στη διαμόρφωση της συλλογικής μνήμης.

Το βραβείο παρέλαβε ο μαθητής που ήταν υπεύθυνος για το μοντάζ και τη σκηνοθεσία της ταινίας, Χρήστος Σαμοθράκης, και η Διευθύντρια του σχολείου από την εκπρόσωπο του ΕΚΟΜΕ.

Η ταινία μας έχει ήδη συμπεριληφθεί στην ταινιοθήκη της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και προβάλλεται περιοδικά από το κανάλι της Βουλής.

Το Βραβείο της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των βραβείων που έχει ήδη αποσπάσει η ταινία μας τον τελευταίο χρόνο.

1ο Βραβείο τεκμηρίωσης στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους  «Cinema…διάβασες;»

Ειδικό Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα στην 21η Camera Zizanio και στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους 2021 που απονέμεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

2ο Βραβείο Ντοκιμαντέρ στην κατηγορία ντοκιμαντέρ Γυμνασίων  στον Διαγωνισμό “CΙΝΕμάθεια, 2021” Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών  Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Η ταινία τιμήθηκε επίσης με έπαινο από το Φεστιβάλ Ταινιών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη δημιουργία της ταινίας και στους εκπαιδευτικούς! Θερμές ευχαριστίες στους γονείς των παιδιών για την υποστήριξή τους!

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ: https://youtu.be/ADtn-poHnbk

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Eκδήλωση Βράβευσης Μαθητών


Με κάθε επισημότητα στις 24 Σεπτεμβρίου 2022, εγκαινιάστηκε η Αίθουσα Μαθητικής Δημιουργίας του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, «Ανίτα Χαλαμανδάρη», που φιλοξενεί τα έργα, τα 68 Διεθνή και Πανελλήνια Βραβεία, τις διακρίσεις, την αγάπη των παιδιών για μάθηση και δημιουργία τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες της σχολικής χρονιάς 2021-2022 με το Βραβείο «Ανίτα Χαλαμανδάρη» που δίνεται τα τελευταία εφτά χρόνια στη μνήμη των γονέων της οικογένειας, Ουρανίας και Νικολάου.

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Ελένη»  του Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα του σχολείου η οποία κέρδισε επάξια το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Η Σχολική Κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου ευχαριστεί ολόψυχα όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τους εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Στρατιωτικής Διοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των Φορέων και Συλλόγων του νησιού μας, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς,  τις φίλες και τους φίλους του σχολείου μας, τους γονείς των μαθητών μας και πάνω από όλους τα παιδιά που με το κέφι τους, τη φιλοτιμία τους και την ανάγκη τους για πρόοδο μας έφεραν στον κοινό τόπο συνάντησης.

Ευχαριστούμε για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και το γενναιόδωρο κέρασμα την Οικογένεια Χαλαμανδάρη καθώς και σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της όμορφης βραδιάς, τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου, τους θεατρολόγους Φανή Παϊτάκη και Αποστόλη Κόκκαλη, τη Δέσποινα Αχιλαδέλλη για τον στολισμό του χώρου, την Ελένη και Νίκο Μπογιατζόγλου και  τον Θωμά Σφούνη για τον καλλωπισμό της αίθουσας, τον Παναγιώτη Κυριαζή για την τεχνική υποστήριξη, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη συμβολή τους στην οργάνωση της ροής της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστούμε τα τοπικά ΜΜΕ για την δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσής μας.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε και σε όλους τους Προέδρους και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που διαδοχικά στέκονται πάντα αρωγοί και υποστηρικτές όλα αυτά τα χρόνια στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Φωτογραφικό υλικό: Π. Πραβλής, Θ. Παλάντζας, Ν. Μπογιατζόγλου, lemnosreport, fm100

 Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου άφησε τη σφραγίδα του σε μια ακόμη Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση

Το σχολείο μας με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε στο Φεστιβάλ «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» που πραγματοποιήθηκε στη Χίο από τις 14 έως 16 Σεπτεμβρίου, στην 1η Πανελλαδική Νεανική Συνάντηση Δημιουργικής Έκφρασης, βασισμένης στα Ομηρικά Έπη και τις επιδράσεις τους στην παγκόσμια γραμματεία. Η Θεατρική μας Ομάδα παρουσίασε την «Ελένη» του Ευριπίδη στις 15 Σεπτεμβρίου στη Δασκαλόπετρα Βροντάδου με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Χαριτίνη Φωτοπούλου και την Ουρανία Χαλικιώτου .  

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν οι Σχολικές Δραστηριότητες Δ.Δ.Ε. Χίου με Υπεύθυνη την κ. Στέλλα Τσιροπινά,  το Γυμνάσιο Βροντάδου και το “ΈΘΟΣ Αιγαίου” [Εθιμομάθεια, Θεατρομάθεια, Ομηρομάθεια, Σινεμάθεια] με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια             Β. Αιγαίου, την Π. Ενότητα Χίου, τον Δήμο Χίου και τη Δημ. Κοινότητα Βροντάδου.

Μετά την παρουσίαση της δικής τους “Ελένης”, της αδικημένης και ανυπεράσπιστης ομορφιάς που ήταν το πρώτο θύμα του τρωικού πολέμου, το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα ήταν το πρώτο μπράβο που εισέπραξαν τα παιδιά από τους διοργανωτές, από τους επίσημους τοπικούς φορείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των υπολοίπων ομάδων και από το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση. Κατά τη διήμερη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ απόλαυσαν την αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς τους μέσα από την έκφραση συγχαρητηρίων και την πληθώρα θετικών σχολίων που δέχτηκαν.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ και ιδιαιτέρως την κ. Στέλλα Τσιροπινά, και τον κ. Αντώνη Νικολάου, για την άψογη φιλοξενία, την άρτια οργάνωση και υποστήριξη πριν και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη Χίο.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει και ευχαριστεί τα μέλη της θεατρικής ομάδας: Ελένη Καλογιάννη, Ελευθερία Λιγδαρά, Ασπασία Χαβιά, Χαρίκλεια Μεργιά, Αδαμαντία Κονταρή, Γιοβάνα Μήλε και Αντώνη Μιχάκη για τη χαρά και την περηφάνια που μας χάρισαν. Θερμές ευχαριστίες και προς τους γονείς τους για την αμέριστη υποστήριξη που παρείχαν καθόλη τη διάρκεια της επίπονης προετοιμασίας των παιδιών.

Τέλος, ευχαριστούμε την οικογένεια Χαλαμανδάρη διότι συνεχίζει ακούραστα και γενναιόδωρα να υποστηρίζει τις δράσεις του σχολείου και να συμβάλλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια και στην αναγνωρισιμότητά του από την πανελλήνια εκπαιδευτική κοινότητα.

Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παράστασή μας το Σάββατο,               24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ., στην αυλή του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου                      στο πλαίσιο της εκδήλωσης εγκαινίων της Αίθουσας Μαθητικής Δημιουργίας και της βράβευσης των αριστούχων μαθητών με το Βραβείο «Ανίτα Χαλαμανδάρη».

Η Διευθύντρια 

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Οι πρώτες καλές ειδήσεις του Σεπτέμβρη συνοδεύουν το άνοιγμα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

Σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο υποδέχεται τις μαθήτριες και τους μαθητές του για ένα νέο ξεκίνημα γνώσης και δημιουργίας. Η ατζέντα του Σεπτεμβρίου ξεκινάει με τη συμμετοχή του σχολείου μας στην Πανελλήνια Έκθεση Ζωγραφικής στην Άνδρο.      

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής που οργανώθηκε από το έργο LIFE TERRACESCAPE και το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου τα έτη 2020-2021 με θέμα «Οι αναβαθμίδες καλλιέργειας στην Ελλάδα: παλιά, τώρα, για πάντα» το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου έλαβε μέρος με 7 συμμετοχές μαθητών και μαθητριών.

Από αυτές έχουν επιλεγεί 2 για να παρουσιαστούν σε έκθεση στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη Άνδρου για τους φθινοπωρινούς μήνες του 2022, με έναρξη τον Σεπτέμβριο 2022. Συγκεκριμένα, έχουν επιλεγεί οι ζωγραφιές των παρακάτω μαθητριών μας:

Δημητροπούλου Μαρία Δήμητρα (Α’ τάξη) Καραγκούνη Φανή (Α’ τάξη).

Καλή αρχή σε όλους και να έχουμε μια ακόμη δημιουργική χρονιά !

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου για δεύτερη σχολική χρονιά στις πρώτες θέσεις του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών

Για δεύτερη σχολική η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας «Piecemaker», με το ολοκληρωμένο έργο της «LXS Bioresearches», συμμετείχε στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών 2021-2022 και κατάφερε  να διακριθεί στην τελική κατάταξη ανάμεσα στα 11 καλύτερα γυμνάσιαπου τα έργα τουςξεχώρισαν για την ιδέα, την υλοποίηση, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής-χρήσης και διδασκαλίας.

Στόχος του φετινού διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην εκπαίδευση είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την κυκλική οικονομία. Στον Διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 1300 μαθητές και 190 εκπαιδευτικοί με 130 ομάδες  από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Στη δεύτερη φάση συνέχισαν 92 μαθητικές ομάδες.

Στο LXS Bioresearches ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ – Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση (ellak.gr) μπορείτε να δείτε το έργο που υλοποίησαν οι μαθητές μας το οποίο διατίθεται με ελεύθερη άδεια χρήσης, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό υλικό κι από άλλα σχολεία.

Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου με την πολύτιμη στήριξη του καθηγητή τους κ. Νικόλαου Χαβιά πειραματίστηκε με Ανοιχτές Τεχνολογίες και διέπρεψε πανελλαδικά για άλλη μία φορά. Προσηλωμένη στους στόχους της, εργάστηκε με σοβαρότητα και δημιουργική φαντασία.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει την ομάδα που αποτελείται από τους μαθητές/τριες: Ιωάννης Φράγκος, Γιώργος Μαρκάκης, Χίλντα Γιαννάκη, Ελένη Καλογιάννη, Λίζα Μουχτή, Θεόδωρος Κλέτσιος, Παναγιώτης Λόζος, Σωτήρης Τσιάκος.

Ευχαριστούμε το ΕΠΑΛ Μύρινας για τη συνεργασία στη διαχείριση και οργάνωση της πληροφορίας του project.

Ευχόμαστε στα νέα μέλη της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας και κατά την επόμενη σχολική χρονιά να συνεχίσουν με την ίδια διάθεση ώστε να δημιουργούν, να καινοτομούν και να μας κάνουν περήφανους.

Τα έργα και οι ομάδες που διακρίθηκαν 

(με αλφαβητική σειρά)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

Χαριτίνη Φωτοπούλου, Φιλόλογος

Συγχαρητήρια Επιστολή

Οι μαθητικές ταινίες προηγούνται και τα βραβεία έπονται

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου βρέθηκε στη Χίο στις 25 Ιουνίου για το 10ο Διανησιωτικό Φεστιβάλ 2021-2022 Μαθητικών Ταινιών Β. και Ν. Αιγαίου Cineμάθεια που διοργανώνει ο Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Χίου με υπεύθυνη την κ. Στέλλα Τσιροπινά σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

 Η Ελένη Καλογιάννη, η Ελευθερία Λιγδαρά, ο Χρήστος Σαμοθράκης και ο Αντώνης Μιχάκης, μαθητές και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, εμπνεύστηκαν από τη φράση του ζωγράφου και λογοτέχνη Φώτη Κόντογλου “Καλό είναι να υπάρχεις αλλά να ζεις είναι άλλο πράγμα” και δημιούργησαν την ομότιτλη βιογραφική ταινία ντοκιμαντέρ η οποία απέσπασε τα παρακάτω βραβεία:

Β’ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ                                     

Βραβείο Τεκμηρίωσης

Βραβείο Απόδοσης Κειμένου για την Ελένη και την Ελευθερία

Γ’ Βραβείο Αφίσας για τον Χρήστο

Η Χάρις Μεργιά, μαθήτρια της Α’  Γυμνασίου, αυτοσχεδίασε με αφορμή τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου “Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία” και μαζί με τον Χρήστο Σαμοθράκη έφτιαξαν την ταινία μυθοπλασίας μικρού μήκους “Η Απόφαση” για την οποία απέσπασαν τα παρακάτω βραβεία:

Β’ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας

Βραβείο Σεναρίου

Βραβείο Α’ Ρόλου για τη Χάρις

Α’ Έπαινο Αφίσας για τη Χάρις και τον Χρήστο

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Χαριτίνη Φωτοπούλου, Ουράνια Χαλικιώτου, Ζωή Τασομηνοπούλου

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο Φεστιβάλ της Χίου πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Φάνη και Ανίτας Χαλαμανδάρη που διαχρονικά στηρίζει το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου και μοιράζεται τη χαρά μας για την πρόοδο των παιδιών και τις πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές που συμμετείχαν και στις δύο ταινίες, στις καθηγήτριες που είχαν την παιδαγωγική ευθύνη των προγραμμάτων και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς για την υποστήριξη και διευκόλυνση που παρέχουν πάντα στο σχολείο και στις δράσεις του.

Η ΔιευθύντριαΧαριτίνηΦωτοπούλου

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου υιοθετεί το Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου συμμετείχε κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022           στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τίτλο «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα». Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία συνειδητών κληρονόμων της ελληνικής και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που θα εκτιμήσουν τη σπουδαιότητα των αρχαίων θεάτρων και ως ενεργοί πολίτες του μέλλοντος θα προστατεύουν και θα διασώζουν τα μνημεία.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος ομάδα οκτώ μαθητών και μαθητριών από την  Α΄ και την Γ΄ Γυμνασίου μελέτησε τη σχετική βιβλιογραφία του αρχαίου θεάτρου                 της Ηφαιστίας στη Λήμνο και οργάνωσε ξενάγηση η οποία πραγματοποιήθηκε από όλα τα μέλη στον χώρο του αρχαίου θεάτρου.

Στην αρχή του προγράμματος και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Θεατρικής Ομάδας του σχολείου για την παράσταση αρχαίου δράματος, οι μαθητές-ξεναγοί ανέλαβαν να παρουσιάσουν στον αρχαιολογικό χώρο ένα μέρος από το πληροφοριακό υλικό που είχαν συλλέξει στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Στο τέλος της  ξενάγησης διατυπώθηκαν κρίσεις και σχόλια ανατροφοδότησης και εντοπίστηκαν τα δυνατά και αδύνατα σημεία της δράσης.  Ως τελικό προϊόν δημιουργήθηκε ένα βίντεο από τους μαθητές στο οποίο περιλαμβάνεται και δραματοποίηση αποσπάσματος στάσιμου αρχαίου δράματος.

Στη συνέχεια το έργο των μαθητών-ξεναγών προβλήθηκε σε όλα τα τμήματα του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και των Αρχαίων από μετάφραση.

Ευχαριστούμε θερμά το Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου και τον φύλακα του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ηφαιστίας για την πολύτιμη βοήθειά τους στην ολοκλήρωση της δράσης.

Τα μέλη της Ομάδας είναι από τη Γ΄ τάξη: Καλογιάννη Ελένη, Κλέτσιος Θεόδωρος, Κουκουλίθρα Ειρήνη, Κωνσταντίνου Κυβέλη, Λιγδαρά Ελευθερία και από την Α΄τάξη:

Κονταρή Αδαμαντία, Μεργιά Χάρις, Μιχάκης Αντώνης

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/-Obo_5SADGk

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Χαριτίνη Φωτοπούλου, φιλόλογος

Ουρανία Χαλικιώτου, φιλόλογος

ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ

Μετά την εξεταστική διαδικασία της Τρίτης, 14 Ιουνίου 2022,  οι μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και στη Θεματική Ενότητα Περιβάλλον είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καλλιθέας,  κο Παλαιολόγο Κυριαζή, τα έργα που ετοίμασαν για την παραλία «Σαρπιόσκαλα».

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στη διάρκεια του διδακτικού κύκλου οι μαθητές ενημερώθηκαν, πραγματοποίησαν έρευνα για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των υπολειμμάτων των τσιγάρων στις παραλίες και στη θάλασσα, ευαισθητοποιήθηκαν για το ζήτημα αυτό, δημιούργησαν φυλλάδια ενημέρωσης των πολιτών και παράλληλα σχεδίασαν και εκτύπωσαν σε 3d εκτυπωτή τασάκια για ομπρέλες παραλίας.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λοιπόν, στις ομπρέλες της Δημοτικής παραλίας οι επισκέπτες θα ενημερώνονται και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν τις οδηγίες των παιδιών για καθαρές παραλίες.   

Συγχαίρουμε τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους και τις χρήσιμες δημιουργίες τους για το περιβάλλον και τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Χαβιά Νικόλαο που οργάνωσε και συντόνισε τις εργασίες της ομάδας.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Εκδήλωση βράβευσης του 12ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μαθητικών Ταινιών

Η εκδήλωση βράβευσης του 12ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μαθητικών Ταινιών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, στο κεντρικό θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα! Το σχολείο μας στην πρώτη θέση. Ο τόμος των βραβευμένων έργων είναι έτοιμος.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου