Home » Uncategorized

Category Archives: Uncategorized

Δύο φωτογραφίες της Λήμνου και δύο Βραβεία για το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τα δύο Βραβεία που απέσπασε ένα μαθητής και μια μαθήτρια του σχολείου μας στον Διανησιωτικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας που διοργάνωσε το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης με τίτλο « Το νησί μου  … σε ένα κλικ» για το σχολικό έτος 2023-24, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τέχνης στις 14 Απριλίου.

1ο  ΒΡΑΒΕΙΟ: Τσιρώνης Γιώργος, τάξη Α΄

3ο  ΒΡΑΒΕΙΟ: Αντωνιάδου Μαρκέλλα, τάξη Β΄

Στόχος του Διαγωνισμού ήταν η προώθηση της αυτενέργειας και της βιωματικής μάθησης, της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας μεταξύ των σχολείων και των μαθητών και η ουσιαστικότερη γνωριμία με τον τόπο. Τα κριτήρια αξιολόγησης αφορούσαν το περιεχόμενο, την πρωτοτυπία, την αισθητική, την καλλιτεχνική διάσταση και την τεχνική-τεχνοτροπία. 

Στην κατηγορία Γυμνασίων ορίστηκαν τρία Βραβεία και τα έργα των νικητών θα συμπεριληφθούν στο 8ο τεύχος του περιοδικού «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ» του Πρότυπου ΓΕ.Λ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η  βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου στη Μυτιλήνη.

Μπράβο στον Γιώργο και στην Μαρκέλλα!

 Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου ευχαριστεί και τα 19 παιδιά που συμμετείχαν με τις φωτογραφίες τους στον Διαγωνισμό. Προσπάθησαν με κέφι και φαντασία να αποτυπώσουν με τον φωτογραφικό τους φακό ιδιαίτερα στιγμιότυπα από τις ομορφιές της Λήμνου και πέτυχαν την προβολή του νησιού τους και τους σχολείου τους στις πρώτες θέσεις του συγκεκριμένου Διαγωνισμού ανάμεσα στα σχολεία των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

 Η «Belt Alert» των μαθητών του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

Την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, ο Όμιλος Ρομποτικής του σχολείου μας συμμετείχε διαδικτυακά για τρίτη σχολική χρονιά στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής &Τεχνολογίας 2024 που διοργανώνει το ΕΚΦΕ της ΔΔΕ Πέλλας σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό ΔΙ.Φ.Ε.Τ. του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., την  Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και με την υποστήριξη της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Οι μαθητές μας παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το έργο τους «Belt Alert» και εισέπραξαν όχι μόνο θερμά συγχαρητήρια των μελών της Επιτροπής του Φεστιβάλ αλλά και ιδιαιτέρως επαινετικά σχόλια για τα καινοτόμα και πρωτοποριακά έργα που παρουσιάζει το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου τα τελευταία χρόνια. 

H κεντρική ιδέα  στηρίζεται στη δημιουργία ενός συστήματος το οποίο αναγνωρίζει την σωματική κατάσταση ευάλωτων ατόμων όπως διαβητικών, επιληπτικών, καρδιοπαθών, μοναχικών ηλικιωμένων.

Σε περίπτωση ανάγκης το σύστημα μέσα από μια σειρά ελέγχων ενημερώνει με τηλεφωνική κλήση τους οικείους, παράλληλα αποστέλλονται οι συντεταγμένες περιοχής συμβάντος. Η κατασκευή αποτελείται από έναν συνδυασμό ενός τεχνήματος arduino και μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, τα οποία επικοινωνούν μέσω Bluetooth .  Αφόρμηση  για την

υλοποίηση της παραπάνω κατασκευής αποτέλεσε η ανάγκη για άμεση βοήθεια ευάλωτων

ατόμων τα οποία μετά από ένα ιατρικό συμβάν ή κάποια επίθεση αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους . Ζητούμενο για τους μαθητές είναι να κατανοήσουν το ρόλο της τεχνολογίας σε ζητήματα ασφάλειας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και να γίνουν πολλαπλασιαστές στην τοπική κοινωνία του ρόλου της τεχνητής νοημοσύνης  η οποία μπορεί να δίνει λύσεις  σε κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Τα μέλη του Ομίλου Ρομποτικής «PieceMaker»:

Μιχάκης Αντώνης, Χάρις Μεργιά, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Κωνσταντίνος Γιαννάκης, Μανώλης Σπυριδάκης, Αθανασία Μανωλακούδη, Χαράλαμπος Μπεκρής και Θεμιστοκλής Τσιάκος.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός, Νικόλαος Χαβιάς, Πληροφορικός

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει και ευχαριστεί την ομάδα των μαθητών και τον εκπαιδευτικό τους για την εργατικότητα, την εφευρετικότητα και τη δημιουργική τους διάθεση, στοιχεία με τα οποία κατάφεραν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του έργου στο:  Πέμπτη 18 Απριλίου: Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Τεχνολογίας -Προωθώντας την Καινοτομία 2024 (youtube.com)  από το 1:59 μέχρι 2:08:07 λεπτό

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Το ξεκίνημα των “School days” στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024 το Γυμνάσιο Λιβαοδοχωρίου συμμετέχει στο εγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning με τίτλο “School days”  το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το INS Gerbert d’Aurillàc της Ισπανίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ανταλλάσσοντας πληροφορίες σε ένα ασφαλές εικονικό περιβάλλον εκμάθησης (twinspace).

 Στόχοι προγράμματος είναι:

*Η γνωριμία των μαθητών με πολιτισμικά στοιχεία της συνεργαζόμενης χώρας

* Η ενίσχυση του σεβασμού της διαφορετικότητας

* Η ανάπτυξη γλωσσικών ικανοτήτων

* Η ενίσχυση δεξιοτήτων ΤΠΕ

* Η προώθηση ασφαλούς διαδικτυακής συμπεριφοράς και

* Η ενίσχυση της δημιουργικότητας των μαθητών

Υπεύθυνη για το πρόγραμμα στο σχολείο μας είναι η καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, κ. Σταμπουλίδου Σταματία.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα και θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα έργα των μαθητών τους επόμενους μήνες!

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Ο Όμιλος Ρομποτικής του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συνεχίζει την επιτυχημένη του δημιουργική πορεία!

Το σχολείο μας συμμετέχει στον 6o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, ο οποίος επικεντρώνεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και έχει σαν στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών.

Ο Όμιλος Ρομποτικής του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου με υπεύθυνο καθηγητή τον  κ. Χαβιά Νικόλαο, Πληροφορικό, πέρασε και φέτος με επιτυχία στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού https://openedtech.ellak.gr/2ndphase-2024/.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν είναι: Χάρις Μεργιά, Αθανασία Μανωλακούδη, Μανώλης Σπυριδάκης, Χαράλαμπος Μπεκρής, Αντώνης Μιχάκης από τη Γ΄τάξη, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Θεμιστοκλής Τσιάκος, Κωνσταντίνος Γιαννάκης από τη Β΄ τάξη.

Στον φετινό διαγωνισμό, υπέβαλαν προτάσεις συμμετοχής 194 ομάδες μαθητών από σχολεία όλης της Ελλάδας, και 174 από αυτές υπέβαλαν επιτυχημένες προτάσεις έργων ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού  και παραγωγής σχετικών ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων.

Τα έργα των ομάδων που θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια της 2ης φάσης θα συμπεριλαμβάνουν αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας για να μπορούν να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία και να δημιουργούν ανοικτούς εκπαιδευτικούς πόρους.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και καλή επιτυχία στην επόμενη φάση του διαγωνισμού!

Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία τέσσερα το σχολείο μας βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των νικητών.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Θεατρικό Αναλόγιο αφιερωμένο στην Υψιπύλη της Λήμνου

Στη δράση του Προγράμματος «ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΥΨΙΠΥΛΗ;» ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024, στο οποίο συμμετέχει για 2η συνεχή χρονιά του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της σχολικής μας ομάδας ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στις απαιτήσεις μιας διαφορετικής παρουσίασης στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Καβείρων.

Η Χάρις Μεργιά, η Γιοβάνα Μήλε, η Αδαμαντία Κονταρή, ο Αντώνης Μιχάκης και η Μαριλένα Δωράκη, Τζούλια Φέζο από τη Γ΄ Γυμνασίου, ο Γιώργος Μαυρουδής, η Δέσποινα Γούναρη από τη Β΄ Γυμνασίου, η Ιωάννα Αλεξανδρή και η Εύα Κοντοδήμου από την Α΄ Γυμνασίου,  παρουσίασαν  σε θεατρικό αναλόγιο αποσπάσματα από την τραγωδία Υψιπύλη του Ευριπίδη και το ομότιτλο βιβλίο της Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου σε έναν συνδυασμό από τον μύθο στον στοχασμό και από τη Λήμνο των προϊστορικών χρόνων στην αγαπημένη γενέτειρα της συγγραφέως.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές του προγράμματος, τις υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, Τασομηνοπούλου Ζωή, Λιάκου Ασπασία και την ομάδα των μαθητριών και μαθητών του Προγράμματος.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Για τις ταινίες ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Λήμνου, ένα μόνο  βραβείο δεν είναι αρκετό!

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου για το ντοκιμαντέρ «Λήμνος 1968. Η χρονιά του μεγάλου σεισμού» απέσπασε το 2ο Βραβείο στον5ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας 2023 «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου».

Ο διαγωνισμός  συνδιοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ), το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του Υ.ΠΑΙ.Θ., το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.).

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις 13 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11 το πρωί, στον Πύργο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Ίδρυμα Σ. Νιάρχος. Εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών χαιρέτησαν την εκδήλωση και επισήμαναν τη σπουδαιότητα της μελέτης των αρχειακών πηγών στη δημιουργία μαθητικών  βίντεο τοπικής ιστορίας αλλά και στη διαμόρφωση της συλλογικής μνήμης.

Το βραβείο παρέλαβαν εκπρόσωποι μαθητές-δημιουργοί της ταινίας, μέλη της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου: Χάρις Μεργιά, Γιοβάνα Μήλε, Αδαμαντία Κονταρή, Αντώνης Μιχάκης από τη Γ΄ τάξη, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Γιάννης Ελευθεράκης από τη Β΄ τάξη, και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, Χαριτίνη Φωτοπούλου, Διευθύντρια του σχολείου, Ουρανία Χαλικιώτου, φιλόλογος.

Η ταινία μας έχει ήδη συμπεριληφθεί στην ταινιοθήκη της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και προβάλλεται περιοδικά από το κανάλι της Βουλής όπως οι προηγούμενες 3 βραβευμένες ταινίες ντοκιμαντέρ του σχολείου μας.

Το Βραβείο της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των βραβείων που έχει ήδη αποσπάσει η ταινία μας τον τελευταίο χρόνο.

3ο Βραβείο τεκμηρίωσης στον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους  «Cinema…διάβασες;»

3ο   Βραβείο Ντοκιμαντέρ και 2ο Βραβείο Αφίσας στην κατηγορία ντοκιμαντέρ Γυμνασίων  στον Διαγωνισμό “CΙΝΕμάθεια, 2023” Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών  Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Χαλαμανδάρη για την υποστήριξη που παρέχει στα παιδιά και στα έργα τους αναγνωρίζοντας τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή τους σε δράσεις που συμβάλλουν όχι μόνο στην προσωπική τους ανάπτυξη και πρόοδο αλλά και στην ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του τόπου τους.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη δημιουργία της ταινίας την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο: https://youtu.be/OdR2UUeeFmI

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Συγχαρητήρια επιστολή ΟΑΣΠ

Ακόμη ένα διεθνές βραβείο ήρθε στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου  

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης για τον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών «Cinema…διάβασες;» 2022-23, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 7.000 μαθητές από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια.

Στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Γυμνασίων (Ταινία Τεκμηρίωσης) με την ταινία «Λήμνος 1968. Η χρονιά του μεγάλου σεισμού» το ΓυμνάσιοΛιβαδοχωρίου παρέλαβε από την Γραμματέα της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του ανθρώπου, κ. Καλλιόπη Λαγοδήμου, το 3ο Βραβείο ανάμεσα σε 65 μαθητικές δημιουργίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, λόγω του θέματος του ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν οι μαθητές μας,  δεχτήκαμε συγχαρητήρια από τον κ. Ευθύμη Λέκκα, Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν στην τελετή βράβευσης η Διευθύντρια, Χαριτίνη Φωτοπούλου, η εκπαιδευτικός Ράνια Χαλικιώτου, ο μαθητής της Β’ τάξης, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, (πλάνα, φωτογραφία, συνεπιμέλεια μοντάζ) και η μαθήτρια της Α’ Λυκείου, Ασπασία Χαβιά, η όποια συμμετείχε στην ταινία ως μέλος της θεατρικής μας ομάδας κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ), εκπρόσωποι της πρεσβείας Κύπρου και Ισραήλ, ο Διευθυντής Π.Ε. Σερρών, ο πρόεδρος του ΙΕΠ, ο προϊστάμενος του τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και βουλευτές του Νομού Σερρών.

Τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;» συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο–Σπίτι της Κύπρου. Ο Διαγωνισμός υλοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» και το Ίδρυμα Λαμπράκη.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει για άλλη μία φορά τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δημιούργησαν μια ταινία που ξεχώρισε και επιβραβεύτηκε για την πρωτοτυπία της, την ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών σε όλες τις φάσεις, την αξιοποίηση των κινηματογραφικών εργαλείων και το τελικό καλλιτεχνικό της αποτέλεσμα.

Συμμετέχοντες: Ασπασία Χαβιά, Χάρις Μεργιά, Γιοβάνα Μήλε, Αδαμαντία Κονταρή, Αντώνης Μιχάκης, Καλλιόπη Καπάνταη, Χριστόφορος Σδράλιας, Χρήστος Φουντούλης, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Βαγγέλης Μπλιάς, Γιάννης Ελευθεράκης.                     

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Χαριτίνη Φωτοπούλου, Ράνια Χαλικιώτου, φιλόλογοι.

Το σχολείο μας έχει ήδη αποσπάσει το 1ο Βραβείο Τεκμηρίωσης στον 9ο, στον 11ο και στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό με τις ταινίες «Φιλοκτήτης – Ξένη γη» (http://photodentro.edu.gr/i-create/r/8545/162?locale=el), «ΜικροΜέγαλοι» (https://youtu.be/ybSb6OyZLbE) και «Λαξεύματα στον βράχο» (https://youtu.be/ADtn-poHnbk)                                                           

 Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βραβευμένο Ντοκιμαντέρ του σχολείου μας «Λήμνος 1968. Η χρονιά του μεγάλου σεισμού»

Η Διευθύντρια Χαριτίνη Φωτοπούλου

Βραβεία Cineμάθεια

Στις 30 Ιουνίου 2023, στη σκηνή του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου της Χίου ανέβηκαν με ένα πλατύ χαμόγελο η Αδαμαντία, η Χάρις, η Γιοβάνα, η Καλλιόπη, ο Χαράλαμπος, ο Χρήστος και ο Χριστόφορος, για να παραλάβουν τα Βραβεία τους στον 11ο Διανησιωτικό Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Cineμάθεια 2023.  Η κινηματογραφική ομάδα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, από το 2018 που ξεκίνησε την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους μέχρι σήμερα, έχει επενδύσει στη δημιουργικότητα, στη φαντασία, στην ομαδικότητα, στην τεχνική, σταθερές που μας φέρνουν πάντα στα βραβευμένα σχολεία.

Το φετινό ντοκιμαντέρ των παιδιών με τον τίτλο «Λήμνος 1968. Η χρονιά του μεγάλου σεισμού» απέσπασε το  Β΄ Βραβείο Αφίσας και το Γ΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Γυμνασίων. Το θέμα της ταινίας ανακίνησε τις μνήμες της τρομαχτικής νύχτας της 19ης Φεβρουαρίου 1968, όταν ο εγκέλαδος χτύπησε τα νησιά του Αγίου Ευστρατίου και της Λήμνου με καταστροφικές συνέπειες για το γειτονικό μας νησί αλλά και το χωριό Πεδινό της Λήμνου. Ένα φυσικό φαινόμενο είναι ικανό να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων και να χαραχθεί στη μνήμη ως σταθμός επανεκκίνησης σε άλλο τόπο.

Συντελεστές της ταινίας: Ευάγγελος Μπλιας, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Ασπασία Χαβιά, Χάρις Μεργιά, Αδαμαντία Κονταρή, Γιοβάνα Μήλε, Αντώνης Μιχάκης, Καλλιόπη Καμπάνταη, Χριστόφορος Σδράλιας, Χρήστος Φουντούλης, Γιάννης Ελευθεράκης.      Υπεύθυνες καθηγήτριες: Χαριτίνη Φωτοπούλου, Ουρανία Χαλικιώτου

Ευχαριστούμε θερμά  την κ. Στέλλα Μπόλκα για την προφορική της μαρτυρία, τον Δήμαρχο Λήμνου, κ. Δημήτριο Μαρινάκη, και τις Εταιρείες Seajets και Blue Star για την διευκόλυνση που μας παρείχαν στην μετακίνηση της αποστολής μας στη Χίο.

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές της  κινηματογραφικής μας ομάδας, στους διοργανωτές του Φεστιβάλ, την ΔΔΕ Χίου και το ΕΘΟΣ Αιγαίου, και στην υπεύθυνη καλλιτεχνικού σχεδιασμού , την κ. Στέλλα Τσιροπινά.

Μπορείτε να δείτε την ταινία μας εδώ:  https://youtu.be/OdR2UUeeFmI

Η ταινία έχει ήδη αποσπάσει το Γ΄ Βραβείο Ταινιών Τεκμηρίωσης στον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών της ΔΔΕ Σερρών, της ΕΡΤ, της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η βράβευσή της θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ίδρυμα Κακογιάννης, στην Αθήνα.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Το σπίτι των ονείρων μας είναι πράσινο

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα αξιολόγησης του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση 2023. Ανάμεσα στις 130 ομάδες μαθητών, που συνέχισαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, διακρίθηκαν οι 12 οι οποίες ξεχώρισαν για την ιδέα, την υλοποίησή της, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας και  τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό και από άλλα σχολεία.     

 Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου αξιολογήθηκε και κατατάχθηκε ανάμεσα στα σχολεία που πρώτευσαν στον παραπάνω διαγωνισμό!

Ο φετινός διαγωνισμός επικεντρώθηκε στην ευρύτερη θεματική ενότητα της πράσινης οικονομίας και είχε ως στόχο μαθητές και εκπαιδευτικοί να γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών και να διαμοιράσουν την γνώση τους στα υπόλοιπα σχολεία και την ευρύτερη κοινωνία. Το ίδρυμα Ωνάση χορήγησε στις ομάδες των μαθητών τον απαραίτητο εξοπλισμό ανοιχτών τεχνολογιών.

Το έργο του σχολείου μας που διακρίθηκε έχει τίτλο “Ένα έξυπνο πράσινο σπίτι”! Η κεντρική ιδέα στηρίζεται στη δημιουργία μακέτας ενός έξυπνου πράσινου σπιτιού το οποίο, μέσα από αυτοματισμούς, ελέγχει ένα σύνολο ενεργειών που σχετίζονται με τη διαχείριση ενέργειας αλλά και την εξοικονόμηση πόρων.

Με το ίδιο έργο η ομάδα μας συμμετείχε στις 4 Μαΐου στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής &Τεχνολογίας 2023 που διοργανώνει το ΕΚΦΕ της ΔΔΕ Πέλλας.

Τα μέλη της μαθητικής ομάδας: Ελένη Πατρώνια, Ειρήνη Βαφειάδη, Φωτεινή Τρυφερή, Αργύρης Παραθυράς, Δήμητρα Σοφιανίδου, Ξυλόπορτας Σάββας, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Μαρία Δημητροπούλου, Κουτσαπλή Σοφία, Παναγιώτης Κουντούρης, Παντελής Λυριστής, Τάσος Γριτζαλής, Μανώλης Μπεκρής,  Μανώλης Σπυριδάκης, Χαράλαμπος Μπεκρής, Καραντωνάκης Παράσχος, Μιχάκης Αντώνης, Χάρις Μεργιά, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Κωνσταντίνος Γιαννάκης.

 Υπεύθυνος του Ομίλου Ρομποτικής του σχολείου μας, ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Νικόλαος Χαβιάς.

Τρίτη κατά σειρά συμμετοχή, τρίτη κατά σειρά διάκριση! Μπράβο παιδιά, περιμένουμε να πρωτοτυπήσετε και την επόμενη σχολική χρονιά. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!!

Δείτε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού εδώ: https://openedtech.ellak.gr/2023/06/30/5os-results/

Δείτε το έργο των μαθητών μας εδώ: https://openedtech.ellak.gr/robotics2023/

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου