Home » Uncategorized » Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στην 1η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας «Η Λογοτεχνία Αλλιώς»

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στην 1η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας «Η Λογοτεχνία Αλλιώς»

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου συμμετείχε στην 1η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας με τον τίτλο «Η Λογοτεχνία Αλλιώς» που διοργάνωσε διαδικτυακά το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις 15 και 16 Απριλίου 2021.

Το σχολείο μας συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου μετά από προσωπική πρόσκληση της Διευθύντριας των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη κ. Ασπασίας Χασιώτη, με έξι μαθήτριες από την Γ΄ τάξη και δύο μαθήτριες από την Α΄ τάξη. Συνολικά πήραν μέρος 150 μαθήτριες και μαθητές από σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να αποτελέσει μια πρόταση διδασκαλίας και προσέγγισης της Λογοτεχνίας με επίκεντρο τον μαθητή, τις κρίσεις και τις απόψεις του.  Μέσα από τη διατήρηση της επαφής, την επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων, τη δημιουργική συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών με εκλεκτούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να εκφραστούν για το μάθημα της λογοτεχνίας, όπως διδάσκεται σήμερα στα σχολεία αλλά και όπως ονειρεύονται να γίνεται. Γιατί η λογοτεχνία είναι μια τέχνη και μας προσφέρει χαρά και συγκινήσεις και μέσα από την προσέγγισή της μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει τις μαθήτριες για την εξαιρετική τους παρουσία και τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους στο Συνέδριο, οι οποίες πυροδότησαν τη συζήτηση και προκάλεσαν τις απαντήσεις των καλεσμένων συγγραφέων. Το συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου και καταγράφηκε στον Σύνδεσμο https://www.livemedia.gr/logoallios21 στον οποίο μπορείτε να  παρακολουθήσετε τις             εισηγήσεις των μαθητριών μας σύμφωνα με το παρακάτω  πρόγραμμα.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Χαριτίνη Φωτοπούλου, Ουρανία Χαλικιώτου


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *