Home » Uncategorized » Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο στη Λήμνο και στη Χίο για το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο στη Λήμνο και στη Χίο για το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

  • 25 Σεπτεμβρίου

Στη Λήμνο, στην αίθουσα Γκαλιούρη, στο πλαίσιο του Aegean Science Festival που διοργάνωσε η SciCo σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον Δήμο Λήμνου,  η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας «Piecemakers» παρουσίασε τα έργα που δημιούργησε τη σχολική χρονιά 2020-21, με υπεύθυνο καθηγητή τον Νικόλαο Χαβιά.

Στη Χίο, στο τριήμερο Φεστιβάλ της «CINEμάθειας» που για 9η σχολική χρονιά διοργανώνει το Διανησιωτικό Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με τον συντονισμό της Στέλλας Τσιροπινά, Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Χίου, παραλάβαμε συνολικά 10 Βραβεία και μια Ειδική Διάκριση για τις μαθητικές ταινίες που δημιούργησαν οι μαθητές μας τη σχολική χρονιά 2019-20 και 2020-21. Υπεύθυνες καθηγήτριες  Χαριτίνη Φωτοπούλου και Ουρανία Χαλικιώτου.

Δείτε το βίντεο με τις βραβεύσεις https://youtu.be/kRKsEwCVaXs

26 Σεπτεμβρίου

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου συμμετείχε μαζί με άλλα δύο σχολεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις εργασίες του Συμποσίου που πραγματοποιήθηκε στη Χίο στο πλαίσιο                          του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και ακούοντες εν δράσει». Το σχολείο μας προσκάλεσε η Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Αειφορία του 2ου ΠΕΚΕΣ Β. Αιγαίου, Λάουρα Λοΐζίδου.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου της Χίου παρουσιάστηκε από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Χαριτίνη Φωτοπούλου και Ουρανία Χαλικιώτου η δράση των μαθητών της Β΄ τάξης της σχολικής χρονιάς 2020-21 που διαμορφώθηκε ώστε να είναι προσβάσιμη σε κωφούς και ακούοντες μαθητές προωθώντας τη διαφορετικότητα, την αειφορία και τη συμπερίληψη.

Δείτε το βίντεο της μαθητικής δράσης https://youtu.be/pUcJf4vJCpI

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στις ταινίες ντοκιμαντέρ και έφεραν για δύο συνεχόμενες χρονιές το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στην πρώτη γραμμή της καλλιτεχνικής δημιουργίας εστιάζοντας στην πλούσια τοπική ιστορία του νησιού μας και στους μαθητές της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου.

Μπράβο στους: Μάριο Φίκαρη, Νικολέτα Δήμου, Βασιλική Τζουρά, Δέσποινα Δήμου, Ελευθερία Εγγλέζου, Ελευθερία Μπογιατζόγλου, Σταυρούλα Καλτσή, Γιάννη Μόσχοβα, Ελισάβετ Γιαλούρη, Σοφία Καβαλέρη, Μαριάννα Διαματάρη, Χρήστο Λαγηνά, Ελευθερία Λιγδαρά, Ελένη Καλογιάννη, Χίλντα Γιαννάκη, Γιάννη Φράγκο, Γιώργο Μαρκάκη, Μαρία Μιχάκη, Ειρήνη Κουκουλίθρα, Φώτη Μωραΐτη, Χρήστο Σαμοθράκη, ΄Άρη Τρυφερή.

Η συνέχεια των μαθητικών δράσεων στη σχολική χρονιά 2021-22…!

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *