Home » Uncategorized » Μια διαφορετική πρόταση διδασκαλίας από σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες

Μια διαφορετική πρόταση διδασκαλίας από σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου είχε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχει μαζί με άλλα 20 σχολεία και 200 μαθητές της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, της Ν. Υόρκης και του Γιοχάνεσμπουργκ στην 3η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας με θέμα «Η λογοτεχνία αλλιώς …χωρίς κλικ», τη Δευτέρα, 27 και την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023.Tη Συνάντηση Λογοτεχνίας διοργανώνουν το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ανάμεσα στους 50 εκλεκτούς εκπροσώπους, λογοτέχνες, καθηγητές πανεπιστημίου, κριτικούς λογοτεχνίας, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες που πλαισίωσαν αυτή τη μαθητική συνάντηση ήταν, μεταξύ άλλων, η Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλολογίας ΑΠΘ και συγγραφέας, οι συγγραφείς Θ. Κοροβίνης, Γ. Πάσχος, Ν. Δαββέτας, Γ. Καλπούζος, Γ. Σκαμπαρδώνης, Στ. Ιντζές. Τις συζητήσεις συντόνιζαν γνωστοί δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες.

Η Ασπασία Χαβιά και η Κάτια Μαρτσάκη, μαθήτριες της Γ΄ Τάξης, πήραν μέρος στις δύο θεματικές αντίστοιχα «Η παγίδα του χθες και ο φόβος του αύριο» και «Η φανταστική θέα της πραγματικότητας». Είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις ιδέες τους, να σχολιάσουν και να θέσουν τα ερωτήματά τους στο πάνελ των συνέδρων  και να αναφερθούν σε λογοτεχνικά βιβλία που είχαν διαβάσει («Πήραν την πόλιν , πήραν την» της Μαρίας Λαμπαδαρίδου – Πόθου και «ΙΞ το ιπτάμενο ξενοδοχείο» του Δ. Μελικέρτη).

Οι μαθήτριές μας με υπευθυνότητα  και άρτια προετοιμασία, για 3η συνεχή χρονιά, εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο και το νησί τους.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια αλλά και στις εκπαιδευτικούς φιλολόγους του Γυμνασίου μας οι οποίες έχουν πετύχει να εμφυσήσουν στα παιδιά την αγάπη για την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων όχι μόνο μέσα από το μάθημα της Λογοτεχνίας αλλά και μέσα από την Ομάδα Φιλαναγνωσίας και τις σχετικές δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε σχολική χρονιά.                                                                                                                               Υπεύθυνες καθηγήτριες:  Πορφύρη Μάλαμα, Χαριτίνη Φωτοπούλου, Βασιλική Ηλιοπούλου, Ουρανία Χαλικιώτου.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητριών για την υποστήριξή τους και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη για την πρόσκληση στη διοργάνωση αυτής της ευφάνταστης και πρωτοποριακής πρότασης διδασκαλίας για την προώθηση της λογοτεχνίας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εισηγήσεις των μαθητριών στα παρακάτω λινκ:

«Η παγίδα του χθες και ο φόβος του αύριο»        https://www.livemedia.gr/video/487757   

«Η φανταστική θέα της πραγματικότητας»              https://www.livemedia.gr/video/487898

Χαιρετισμός Πατριάρχη: ΑΘΠ Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος – Livemedia – Ζωντανή μετάδοση μέσω internet και αποθήκευση συνεδρίων, εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, webinars, ρεπορτάζ και ειδήσεις. Web κανάλι Livemedia.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *