Home » Uncategorized » Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Λήμνου για δεύτερη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων του Δήμου Μεσσήνης !!!

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Λήμνου για δεύτερη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων του Δήμου Μεσσήνης !!!

Η παράσταση του σχολείου μας, «Ελένη» του Ευριπίδη ξεκίνησε το ταξίδι της τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Φεστιβάλ «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» της Χίου. Στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη απέσπασε το 1ο Βραβείο Θεάτρου, το 1ο Βραβείο Θεατρικής Αγωγής, το Βραβείο Αυθεντικότητας και το 2ο Βραβείο Ομαδικότητας  στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης 2023 των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Τρίτος σταθμός του ταξιδιού μας το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων του Δήμου Μεσσήνης, στις 4 Μαΐου.

Η δική μας «Ελένη» μετά από επίπονη προετοιμασία αξιολογήθηκε από την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ και επιλέχθηκε ανάμεσα σε πανεπιστημιακές θεατρικές σχολές της Ελλάδας και της Ευρώπης και σε σχολεία. Η ομάδα μας ανταποκρίθηκε επάξια στις απαιτήσεις μιας διεθνούς διοργάνωσης και εισέπραξε και στις δύο παραστάσεις που έδωσε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών και τα εγκωμιαστικά σχόλια των διοργανωτών. 

Τα μέλη της θεατρικής μας ομάδας: Χάρις Μεργιά, Αντώνης Μιχάκης, Ελένη Καλογίαννη (ΕΠΑΛ Μύρινας), Ελευθερία Λιγδαρά (ΓΕΛ Μούδρου), Γιοβάνα Μήλε, Ασπασία Χαβιά, Αδαμαντία Κονταρή.

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Χαριτίνη Φωτοπούλου, Ουρανία Χαλικιώτου, Κρυστάλλω Πάντσιου

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητών, τον  Δήμο Μεσσήνης, διοργανωτή του Φεστιβάλ, τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτριο Μαρινάκη, την οικογένεια Χαλαμανδάρη, την εταιρεία Χρυσάφη, την Παναγροτική Λήμνου-Μαυρουδής Παλαιολόγος, την Ξυλεμπορική Τσανταρλιώτη καιτην εταιρεία SEAJETS.

Για ακόμη μία φορά συγχαίρουμε τα παιδιά της θεατρικής μας ομάδας και τους ευχόμαστε η επιτυχία να τους ακολουθεί σε όλες τους τις δραστηριότητες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας μαζί τους στις 23 Ιουνίου, στη Λήμνο.

Η Διευθύντρια του σχολείου

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *