Home » Δράσεις 2021-2022

Δράσεις 2021-2022

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου υιοθετεί το Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου συμμετείχε κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022           στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τίτλο «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα». Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία συνειδητών κληρονόμων της ελληνικής και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που θα εκτιμήσουν τη σπουδαιότητα των αρχαίων θεάτρων και ως ενεργοί πολίτες του μέλλοντος θα προστατεύουν και θα διασώζουν τα μνημεία.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος ομάδα οκτώ μαθητών και μαθητριών από την  Α΄ και την Γ΄ Γυμνασίου μελέτησε τη σχετική βιβλιογραφία του αρχαίου θεάτρου                 της Ηφαιστίας στη Λήμνο και οργάνωσε ξενάγηση η οποία πραγματοποιήθηκε από όλα τα μέλη στον χώρο του αρχαίου θεάτρου.

Στην αρχή του προγράμματος και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Θεατρικής Ομάδας του σχολείου για την παράσταση αρχαίου δράματος, οι μαθητές-ξεναγοί ανέλαβαν να παρουσιάσουν στον αρχαιολογικό χώρο ένα μέρος από το πληροφοριακό υλικό που είχαν συλλέξει στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Στο τέλος της  ξενάγησης διατυπώθηκαν κρίσεις και σχόλια ανατροφοδότησης και εντοπίστηκαν τα δυνατά και αδύνατα σημεία της δράσης.  Ως τελικό προϊόν δημιουργήθηκε ένα βίντεο από τους μαθητές στο οποίο περιλαμβάνεται και δραματοποίηση αποσπάσματος στάσιμου αρχαίου δράματος.

Στη συνέχεια το έργο των μαθητών-ξεναγών προβλήθηκε σε όλα τα τμήματα του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και των Αρχαίων από μετάφραση.

Ευχαριστούμε θερμά το Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου και τον φύλακα του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ηφαιστίας για την πολύτιμη βοήθειά τους στην ολοκλήρωση της δράσης.

Τα μέλη της Ομάδας είναι από τη Γ΄ τάξη: Καλογιάννη Ελένη, Κλέτσιος Θεόδωρος, Κουκουλίθρα Ειρήνη, Κωνσταντίνου Κυβέλη, Λιγδαρά Ελευθερία και από την Α΄τάξη:

Κονταρή Αδαμαντία, Μεργιά Χάρις, Μιχάκης Αντώνης

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/-Obo_5SADGk

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Χαριτίνη Φωτοπούλου, φιλόλογος

Ουρανία Χαλικιώτου, φιλόλογος


ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ

Μετά την εξεταστική διαδικασία της Τρίτης, 14 Ιουνίου 2022,  οι μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και στη Θεματική Ενότητα Περιβάλλον είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καλλιθέας,  κο Παλαιολόγο Κυριαζή, τα έργα που ετοίμασαν για την παραλία «Σαρπιόσκαλα».

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στη διάρκεια του διδακτικού κύκλου οι μαθητές ενημερώθηκαν, πραγματοποίησαν έρευνα για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των υπολειμμάτων των τσιγάρων στις παραλίες και στη θάλασσα, ευαισθητοποιήθηκαν για το ζήτημα αυτό, δημιούργησαν φυλλάδια ενημέρωσης των πολιτών και παράλληλα σχεδίασαν και εκτύπωσαν σε 3d εκτυπωτή τασάκια για ομπρέλες παραλίας.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λοιπόν, στις ομπρέλες της Δημοτικής παραλίας οι επισκέπτες θα ενημερώνονται και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν τις οδηγίες των παιδιών για καθαρές παραλίες.   

Συγχαίρουμε τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους και τις χρήσιμες δημιουργίες τους για το περιβάλλον και τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Χαβιά Νικόλαο που οργάνωσε και συντόνισε τις εργασίες της ομάδας.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου



«Όταν η αγάπη για τα παιδιά περισσεύει … έρχεται στο σχολείο!»

Την Πέμπτη, 26 Μάιου 2022, η ομάδα της Φιλαναγνωσίας του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου
υποδέχτηκε με χαρά την κ. Νίτσα Δώρα, η οποία τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί τις
δράσεις του σχολείου, υποστηρίζει με θέρμη την ομάδα της Φιλαναγνωσίας και
επιβραβεύει τα παιδιά για τις διακρίσεις τους και τη συμμετοχή τους σε μαθητικά
συνέδρια, διαγωνισμούς και σχετικά σεμινάρια. Οι μαθήτριες μάλιστα, που συμμετείχαν
στο 2 ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας συζήτησαν μαζί της και μοιράστηκαν
εμπειρίες και απόψεις από τις αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων.
Ευχαριστούμε κυρία Νίτσα για το ενδιαφέρον σας που εκφράζεται πάντα με ειλικρίνεια και
ιδιαίτερη αγάπη προς τα παιδιά και τα υπέροχα δώρα που μας φέρατε, βιβλία, κούπες από
το Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου και βεβαίως τα νοστιμότατα χειροποίητα
κεράσματα, τα οποία μάλιστα φέρουν και την υπογραφή σας!
Η Διευθύντρια
Χαριτίνη Φωτοπούλου


To Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στην 1η Διαδικτυακή Εκδήλωση για τη Γαλλοφωνία

Σας ενημερώνουμε ότι το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου θα συμμετέχει στην 1η Διαδικτυακή Εκδήλωση για τη Γαλλοφωνία στην Ελλάδα που διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, με τίτλο « Une Fête dexpression créative pour la Francophonie ». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρες 17:00-20:00.

Το σχολείο μας θα παρουσιάσει βίντεο για τους Γάλλους Φιλέλληνες. Το κείμενο και τις εικόνες  επιμελήθηκαν οι μαθήτριες Ασπασία Χαβιά από τη Β΄ τάξη και Αδαμαντία Κονταρή, Μαρία Ελένη Δωράκη, Χάρις Μεργιά από την Α΄ τάξη. Στην αφήγηση η Ασπασία Χαβιά.

Υπεύθυνος καθηγητής:  κ. Βασίλης  Σινάνης, Φιλόλογος  Γαλλικής .

Μπορείτε να δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/RrKBEUaaXvg

Την επιστημονική ευθύνη της εκδήλωσης έχει η  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής στα 1οκαι 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Β. Αιγαίου κ. Ιωάννα Μεταξοπούλου-Λίκερτ.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

17:00-17:30  Χαιρετισμοί
17:30-17:45Έναρξη: Τραγούδι και Βίντεο μαθητών/τριών
17:45-18:00Κεντρική ομιλία από τη Rennie YOTOVA, (Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας)
18:00-19:00Παρουσίαση Συντονιστριών/Συντονιστών Γαλλικής Γλώσσας – Μήνυμα για τη Γαλλοφωνία από τις 13 Π.Δ.Ε. της Ελλάδας
19:00-20:00Δημιουργική έκφραση στην 1η Γιορτή της Γαλλοφωνίας στην Ελλάδα

Για δήλωση παρακολούθησης της εκδήλωσης παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμοhttps://forms.gle/rnZ8NqaLV652JJCR8

Για να συνδεθείτε στη διαδικτυακή συνάντηση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://mineduevents.webex.com/mineduevents/j.php?MTID=ma034095078cf88088b49ad6bb3e0c13b

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Δράσεις Ρομποτικής και Τεχνολογίας στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

Την Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, η κ. Πανδώρα Σιφνιώτη,  υπεύθυνη του  ευρωπαϊκού προγράμματος “Open Science Hab” που υλοποιείται για δεύτερη σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου από τη “SciCo Maker Lab”, παρακολούθησε την επίδειξη της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας «PieceMaker» που αφορούσε το έργο LXS BIORESEARCH,  μέρος του οποίου υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Μύρινας.

Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό  δίκτυο συνεργασίας (Open Science Hub Network), παρέχει τεχνογνωσία και εξοπλισμό, με σκοπό να υποστηρίξει έργα έρευνας και καινοτομίας, που θα προκύψουν από τις πρωτοβουλίες, που θα αναλάβουν τα σχολεία αξιοποιώντας την Διερευνητική Μεθοδολογία Μάθησης (Inquiry-based Learning) και την Υπεύθυνη Έρευνα και Καινοτομία (Responsible Research & Innovation). Συμμετέχουν 9 ευρωπαϊκές χώρες (Ολλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Τσεχία, Αυστρία, Ιταλία και Ελβετία).

Την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με τη συμμετοχή σχολείων από το Βόρειο Αιγαίο και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας. Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών πληροφορικής με τους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων και η δημιουργία διαθεματικών και διεπιστημονικών σχεδίων εργασίας/έρευνας (project).

Το σχολείο μας συμμετείχε με την παρουσίαση του έργου Αυτόματος σερβιτόρος «Ο Ζήκος»  https://youtu.be/0kEbQDB29b4) που υλοποίησε η Β Τάξη Γυμνασίου στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. 

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις με υπεύθυνο τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου μας κ. Νικόλαο Χαβιά.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Δ Ρ Α Σ Ε Ι Σ   Τ Η Σ   Ο Μ Α Δ Α Σ    Φ Ι Λ Α Ν Α Γ Ν Ω Σ Ι Α Σ

Συμμετείχαν 18 μαθητές/-τριες:

Παναγιώτης Βαρέλιας, Φωτεινή Γιαννάκη, Αριάδνη Γιαννάκη, Μαριλένα Δωράκη, Αδαμαντία Κονταρή,

 Όλγα Κουκουλίθρα, Χάρις Μεργιά, Αντώνης Μιχάκης, Γιοβάνα Μήλε, Δέσποινα Ράπτη,

Τζούλια Φέζο  (τάξη Α΄)

Κάτια Μαρτσάκη, Ασπασία Χαβιά  (τάξη Β΄)

Ελένη Καλογιάννη, Ειρήνη Κουκουλίθρα, Κυβέλη Κωνσταντίνου, Ελευθερία Λιγδαρά, Μαρία Φιλιππιδάκη (τάξη Γ΄)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Μάλαμα Πορφύρη, Φιλόλογος

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ 2021» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ:

  • ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό Ευαγγελία Θεοδωρίδου, με θέμα «Ελλάδα-   Αρκτικός κύκλος», την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021

Μέσα από τα λεγόμενα της συγγραφέως οι μαθητές μεταφέρθηκαν στον Βόρειο Πόλο και έζησαν ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες από τη ζωή των εφήβων στον παγωμένο βορρά, αφού διάβασαν το βιβλίο της «Ωδή…σσεια μιας έφηβης».

  • ΔΥΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  με τον κ. Δημήτρη Μελικέρτη, Dr. Δημιουργικής Γραφής- συγγραφέα, για το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «Απόδραση απ’ το μαγικό δωμάτιο»,  την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 και την  Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022

Οι μα­θητές επεξεργάστηκαν το βιβλίο του Δ. Μελικέρτη «ΙΞ, το Ιπτάμενο Ξενοδοχείο» και κλήθηκαν να ολοκληρώσουν δικές τους, σύντομες ιστορίες, ως λαθρεπιβάτες, εγκλωβισμένοι σ’ ένα απ’ τα αμέτρητα μαγικά δωμάτια του ΙΞ, του Ιπτάμενου Ξενοδοχείου, τις οποίες εξέτασαν αναλυτικά στη δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση.  

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν οι μα­θητές να γνωρίσουν τις δυσκολίες και την απόλαυση της γραφής, καθώς και μυστικά ή τεχνικές που αφορούν το κτίσιμο των χαρακτήρων, την ανάπτυξη της μυθοπλασίας, τη δημιουρ­γία ατμόσφαιρας, την καλλιέργεια της φαντασίας, την άσκηση της παρατήρησης.

  • ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τις δύο συγγραφείς Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου και Αλεξάνδρα Μητσιάλη, με θέμα «Η ιστορία δύο πόλεων: ένα ταξίδι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου», την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022
      Η ομάδα μελέτησε τρία λογοτεχνικά βιβλία των δύο βραβευμένων συγγραφέων, το «Τραγούδι για τρεις»,       «Ο καιρός της σοκολάτας», και οι «Ξυπόλυτοι Ήρωες» που αναφέρονταισε αληθινές ιστορίες        του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
      Η συζήτηση με τις δύο συγγραφείς ζωντάνεψε αυτό που για μας σήμερα είναι ιστορία, που όμως για       τους ανθρώπους εκείνης της εποχής ήταν η πραγματική τους ζωή.       Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανάτρεξαν στα γεγονότα, ένιωσαν την ατμόσφαιρα, γνώρισαν       τους ανθρώπους που έριξαν το βάρος τους για να γείρει η πλάστιγγα της ιστορίας στη σωστή πλευρά.

       Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις Πατάκη για την ευκαιρία που πρόσφεραν στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

       και στην Ομάδα Φιλαναγνωσίας που τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει στο παραπάνω πρόγραμμα

       με ακούραστο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό και την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας.

       Στα απομακρυσμένα νησιά όπως αυτό της Λήμνου- αυτή η δυνατότητα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα κι αξία.

       Ευχαριστούμε από καρδιάς και τους συγγραφείς για τον χρόνο που μας διέθεσαν κι άνοιξαν

       ένα επιπλέον παράθυρο στα νεαρά παιδιά για ν’ αγαπήσουν τη λογοτεχνία ακόμη περισσότερο. 

       Καλή δύναμη και στους μαθητές μας και καλές αναγνώσεις… !!

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Καλό να υπάρχεις, αλλά να ζεις είναι άλλο πράγμα»

Φώτης Κόντογλου

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους με θέμα «Μνήμες Μικράς Ασίας- Πόντου: 1922-2022» σχ. έτους 2021-2022 το σχολείο μας συγκαταλέγεται στις δύο επιλαχούσες συμμετοχές σύμφωνα με την αξιολογική κατάταξη. 

Τον Διαγωνισμό διοργάνωσαν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και απευθυνόταν σε μαθητές Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίου.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου  κλήθηκαν να δημιουργήσουν μια ταινία εμπνευσμένη από την προσωπικότητα του ζωγράφου και λογοτέχνη Φώτη Κόντογλου, ο οποίος γεννήθηκε, μεγάλωσε και ανατράφηκε στο Αϊβαλί της Μικράς Ασίας. Επιπλέον, υπήρξε δάσκαλος του ζωγράφου Ράλλη Κοψίδη και στα λογοτεχνικά του κείμενα κάνει αναφορές στους προσκυνητές από τη Λήμνο οι οποίοι επισκέπτονταν τη Μονή της Αγίας Παρασκευής στο Αϊβαλί, τόπο στον οποίο πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Τα κείμενα επιμελήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, στην αφήγηση ακούγονται οι μαθήτριες Ελένη Καλογιάννη και Ελευθερία Λιγδαρά, το μοντάζ έκανε ο μαθητής της Β΄ τάξης Χρήστος Σαμοθράκης και στην ταινία εμφανίζεται ο μαθητής Αντώνης Μιχάκης. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ζωή Τασομηνοπούλου, Θεολόγος, Χαριτίνη Φωτοπούλου και Ουρανία Χαλικιώτου, Φιλόλογοι.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Ι.Μ. Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, κ.κ. Ιερόθεο για την παραχώρηση άδειας γυρισμάτων στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Λιβαδοχωρίου. Επίσης, ευχαριστούμε για την υποστήριξή του τον Ιερέα της ενορίας Αγίας Μαρίνης, κ. Γεώργιο Κουντούρη.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στη δημιουργία της ταινίας καθώς και στις εκπαιδευτικούς που συντόνισαν την προσπάθεια των παιδιών.

Σε αυτόν τον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την ταινία των μαθητών μας: https://youtu.be/rE9DFRreueU

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο στη Λήμνο και στη Χίο για το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίο

Στη Λήμνο, στην αίθουσα Γκαλιούρη, στο πλαίσιο του Aegean Science Festival που διοργάνωσε η SciCo σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον Δήμο Λήμνου,  η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας «Piecemakers» παρουσίασε τα έργα που δημιούργησε τη σχολική χρονιά 2020-21, με υπεύθυνο καθηγητή τον Νικόλαο Χαβιά.

Στη Χίο, στο τριήμερο Φεστιβάλ της «CINEμάθειας» που για 9η σχολική χρονιά διοργανώνει το Διανησιωτικό Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με τον συντονισμό της Στέλλας Τσιροπινά, Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Χίου, παραλάβαμε συνολικά 10 Βραβεία και μια Ειδική Διάκριση για τις μαθητικές ταινίες που δημιούργησαν οι μαθητές μας τη σχολική χρονιά 2019-20 και 2020-21. Υπεύθυνες καθηγήτριες  Χαριτίνη Φωτοπούλου και Ουρανία Χαλικιώτου.

Δείτε το βίντεο με τις βραβεύσεις https://youtu.be/kRKsEwCVaXs

26 Σεπτεμβρίου

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου συμμετείχε μαζί με άλλα δύο σχολεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις εργασίες του Συμποσίου που πραγματοποιήθηκε στη Χίο στο πλαίσιο                          του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και ακούοντες εν δράσει». Το σχολείο μας προσκάλεσε η Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Αειφορία του 2ου ΠΕΚΕΣ Β. Αιγαίου, Λάουρα Λοΐζίδου.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου της Χίου παρουσιάστηκε από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Χαριτίνη Φωτοπούλου και Ουρανία Χαλικιώτου η δράση των μαθητών της Β΄ τάξης της σχολικής χρονιάς 2020-21 που διαμορφώθηκε ώστε να είναι προσβάσιμη σε κωφούς και ακούοντες μαθητές προωθώντας τη διαφορετικότητα, την αειφορία και τη συμπερίληψη.

Δείτε το βίντεο της μαθητικής δράσης https://youtu.be/pUcJf4vJCpI

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στις ταινίες ντοκιμαντέρ και έφεραν για δύο συνεχόμενες χρονιές το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στην πρώτη γραμμή της καλλιτεχνικής δημιουργίας εστιάζοντας στην πλούσια τοπική ιστορία του νησιού μας και στους μαθητές της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου.

Μπράβο στους: Μάριο Φίκαρη, Νικολέτα Δήμου, Βασιλική Τζουρά, Δέσποινα Δήμου, Ελευθερία Εγγλέζου, Ελευθερία Μπογιατζόγλου, Σταυρούλα Καλτσή, Γιάννη Μόσχοβα, Ελισάβετ Γιαλούρη, Σοφία Καβαλέρη, Μαριάννα Διαματάρη, Χρήστο Λαγηνά, Ελευθερία Λιγδαρά, Ελένη Καλογιάννη, Χίλντα Γιαννάκη, Γιάννη Φράγκο, Γιώργο Μαρκάκη, Μαρία Μιχάκη, Ειρήνη Κουκουλίθρα, Φώτη Μωραΐτη, Χρήστο Σαμοθράκη.

Η συνέχεια των μαθητικών δράσεων στη σχολική χρονιά 2021-22…!

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου