Home » Δράσεις 2022-2023

Δράσεις 2022-2023


Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στον Διεθνή Μαραθώνιο Ανάγνωσης 2023

Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι μαθήτριες από τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας του σχολείου μας με ένα βιβλίο στο χέρι «έτρεξαν» και «τερμάτισαν» με επιτυχία στον 12ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Ο μαγικός περίπατος της Άλκης Ζέη: 100 χρόνια από τη γέννησή της» που διοργάνωσαν οι Εκδόσεις Μεταίχμιο για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Αφού διάβασαν τα επιλεγμένα βιβλία, συμμετείχαν με δραστηριότητες και σχόλια, με την παρότρυνση της υπεύθυνης καθηγήτριάς τους, στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης ανάμεσα σε 22.000 μαθητές από περίπου 400 σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού και κατάφεραν να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας με επιπλέον 50 τίτλους βιβλίων.

Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στις μαθήτριες,  Ασπασία Χαβιά (Γ΄ τάξη), Όλγα Κουκουλίθρα (Β΄ τάξη), Μαρία Σπυριδάκη και Θεοδώρα Μαμαλίκου (Α΄ τάξη) και στην καθηγήτριά τους, Μάλαμα Πορφύρη, Φιλόλογο.

Ευχαριστούμε τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας που κάθε φορά με τις δράσεις του φέρνει τους μαθητές μας πιο κοντά στο λογοτεχνικό βιβλίο και το σχολείο μας ένα βήμα μπροστά στη σύγχρονη εκπαίδευση.

Η  Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

Σήμερα, Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό μάθημα από τον Πρόεδρο και Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Γκατζιώνη Κωνσταντίνο.

 Το θέμα της εισήγησης αφορούσε την πολιτική τροφίμου, που αποτελεί ένα πεδίο εντελώς άγνωστο για τους μαθητές αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον, και παρουσιάστηκε με έναν τρόπο άμεσο και διαδραστικό με τη χρήση πλούσιου εποπτικού υλικού. Η διδακτική εμπειρία του κ. Καθηγητή προσέλκυσε το ενδιαφέρον της τάξης και προκάλεσε προβληματισμούς και ερωτήματα.

Το συγκεκριμένο μάθημα εντάσσεται στις δράσεις του έργου της Μεσογειακής Βραδιάς ΕρευνητήMednight  που συνδέει το μαθητικό κοινό με την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα από διάφορα επιστημονικά κέντρα και υλοποιείται από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό  SciCo με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ερευνητές πίσω στα σχολεία».

Ευχαριστούμε θερμά τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό  SciCo και τον κ. Γκατζιώνη  για την ξεχωριστή εμπειρία που χάρισαν στους μαθητές μας.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Το «πράσινο» σπίτι των μαθητών του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

Την Πέμπτη, 4 Μάιου 2023, ο Όμιλος Ρομποτικής του σχολείου μας συμμετείχε διαδικτυακά για δεύτερη σχολική χρονιά στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής &Τεχνολογίας 2023 που διοργανώνει το ΕΚΦΕ της ΔΔΕ Πέλλας σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό ΔΙ.Φ.Ε.Τ. του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., την  Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και με την υποστήριξη της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Οι μαθητές μας παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία και εισέπραξαν τα θερμά συγχαρητήρια της επιτροπής του Φεστιβάλ για το έργο τους «ένα έξυπνο πράσινο σπίτι» το οποίο κατασκεύασαν στο πλαίσιο των δράσεων του ομίλου τους.

Η κεντρική  ιδέα στηρίζεται στη δημιουργία μακέτας ενός έξυπνου πράσινου σπιτιού το οποίο, μέσα από αυτοματισμούς θα ελέγχει ένα σύνολο ενεργειών που σχετίζονται με τη διαχείριση ενέργειας αλλά και την εξοικονόμηση πόρων. Πιο συγκεκριμένα, σκοπός είναι να δημιουργηθούν αυτοματισμοί μέσω των οποίων

  1. να ελέγχονται τα επίπεδα θέρμανσης και ψύξης του σπιτιού προκειμένου να θέτονται αυτόματα σε λειτουργία οι αντίστοιχες συσκευές
  2. να ελέγχεται η φωτεινότητα προκειμένου αυτόματα να ανάβουν και να σβήνουν τα εξωτερικά φώτα του σπιτιού
  3. να ελέγχεται το επίπεδο υγρασίας του κήπου ώστε να ενημερώνεται  ο «ιδιοκτήτης» και να ποτίζει όταν αυτό είναι απαραίτητο
  4. να γίνεται εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας για την τροφοδότηση της οικίας  με ρεύμα
  5. να διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε συγκεκριμένες συσκευές μέσω απομακρυσμένης κλήσης κινητού τηλεφώνου.

Τέλος, σε πραγματικό χρόνο προβάλλονται στο κινητό τηλέφωνο πληροφορίες για βασικές λειτουργίες του σπιτιού που σχετίζονται με τη διαχείριση της ενέργειας.

Τα μέλη του Ομίλου Ρομποτικής: Ελένη Πατρώνια, Ειρήνη Βαφειάδη, Φωτεινή Τρυφερή, Αργύρης Παραθυράς, Δήμητρα Σοφιανίδου, Ξυλόπορτας Σάββας, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Μαρία Δημητροπούλου, Κουτσαπλή Σοφία, Παναγιώτης Κουντούρης, Παντελής Λυριστής, Τάσος Γριτζαλής, Μανώλης Μπεκρής,  Μανώλης Σπυριδάκης, Χαράλαμπος Μπεκρής, Καραντωνάκης Παράσχος, Μιχάκης Αντώνης, Χάρις Μεργιά, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Κωνσταντίνος Γιαννάκης.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός, Νικόλαος Χαβιάς

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει και ευχαριστεί την ομάδα των μαθητών και τον εκπαιδευτικό τους για την εργατικότητα, την εφευρετικότητα και τη δημιουργική τους διάθεση, στοιχεία με τα οποία κατάφεραν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Μπορείτε το έργο των παιδιών στο  https://youtu.be/2ccLxzLBnRs

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


«Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Λήμνου

 για δεύτερη φορά στο  Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων

του Δήμου Μεσσήνης!!!»

Η παράσταση του σχολείου μας, «Ελένη» του Ευριπίδη ξεκίνησε το ταξίδι της τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Φεστιβάλ «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» της Χίου. Στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη απέσπασε το 1ο Βραβείο Θεάτρου, το 1ο Βραβείο Θεατρικής Αγωγής, το Βραβείο Αυθεντικότητας και το 2ο Βραβείο Ομαδικότητας  στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης 2023 των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Τρίτος σταθμός του ταξιδιού μας το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων του Δήμου Μεσσήνης, στις 4 Μαΐου.

Η δική μας «Ελένη» μετά από επίπονη προετοιμασία αξιολογήθηκε από την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ και επιλέχθηκε ανάμεσα σε πανεπιστημιακές θεατρικές σχολές της Ελλάδας και της Ευρώπης και σε σχολεία. Η ομάδα μας ανταποκρίθηκε επάξια στις απαιτήσεις μιας διεθνούς διοργάνωσης και εισέπραξε και στις δύο παραστάσεις που έδωσε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών και τα εγκωμιαστικά σχόλια των διοργανωτών. 

Τα μέλη της θεατρικής μας ομάδας: Χάρις Μεργιά, Αντώνης Μιχάκης, Ελένη Καλογίαννη (ΕΠΑΛ Μύρινας), Ελευθερία Λιγδαρά (ΓΕΛ Μούδρου), Γιοβάνα Μήλε, Ασπασία Χαβιά, Αδαμαντία Κονταρή.

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Χαριτίνη Φωτοπούλου, Ουρανία Χαλικιώτου, Κρυστάλλω Πάντσιου

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητών, τον  Δήμο Μεσσήνης, διοργανωτή του Φεστιβάλ, τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτριο Μαρινάκη, την οικογένεια Χαλαμανδάρη, την εταιρεία Χρυσάφη, την Παναγροτική Λήμνου-Μαυρουδής Παλαιολόγος, την Ξυλεμπορική Τσανταρλιώτη καιτην εταιρεία SEAJETS.

Για ακόμη μία φορά συγχαίρουμε τα παιδιά της θεατρικής μας ομάδας και τους ευχόμαστε η επιτυχία να τους ακολουθεί σε όλες τους τις δραστηριότητες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας μαζί τους στις 23 Ιουνίου, στη Λήμνο.

Η Διευθύντρια του σχολείου

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Λήμνου διδάσκεται στους μαθητές  του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

Η συμμετοχή της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), που έχει εγκριθεί από το  Υπουργείο Πολιτισμού,  συνεχίζεται τους τελευταίους δύο μήνες με μεγάλη επιτυχία.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιούνται από τον επιστημονικό υπεύθυνο, Ραφαήλ Γιαννέλη, έχουν κατανοήσει με τρόπο βιωματικό την αξία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό του αναλυτικού προγράμματος σχετικά με την τοπική ιστορία και παράδοση.

Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο του Προγράμματος και το MEDINA για το πλεονέκτημα που δίνουν στους μαθητές του σχολείου μας και τη γνώση που προσφέρουν για την πλούσια και τόσο σημαντική πολιτισμική μας παράδοσης ιδιαίτερα στον αγροκτηνοτροφικό τομέα.

Στα σεμινάρια αναλύονται διάφορες ενότητες που καλύπτουν θεματικές όπως η μάντρα και ο ρόλος της, διάφορες παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές – παραδοσιακές ποικιλίες της Λήμνου, ήθη και έθιμα του νησιού, ο κόσμος του κεχαγιά της Λήμνου, η κτηνοτροφική παράδοση της Λήμνου και τα τυριά της, η γαστρονομική παράδοση της Λήμνου και ο ρόλος της στη βιώσιμη ανάπτυξη και ο ρόλος και η κατασκευή των παραδοσιακών τυρβολιών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές προσεγγίσεις και επισκέψεις στο πεδίο.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Μια διαφορετική πρόταση διδασκαλίας από σύγχρονους έλληνες λογοτέχνες

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου είχε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχει μαζί με άλλα 20 σχολεία και 200 μαθητές της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, της Ν. Υόρκης και του Γιοχάνεσμπουργκ στην 3η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας με θέμα «Η λογοτεχνία αλλιώς …χωρίς κλικ», τη Δευτέρα, 27 και την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023.Tη Συνάντηση Λογοτεχνίας διοργανώνουν το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ανάμεσα στους 50 εκλεκτούς εκπροσώπους, λογοτέχνες, καθηγητές πανεπιστημίου, κριτικούς λογοτεχνίας, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες που πλαισίωσαν αυτή τη μαθητική συνάντηση ήταν, μεταξύ άλλων, η Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλολογίας ΑΠΘ και συγγραφέας, οι συγγραφείς Θ. Κοροβίνης, Γ. Πάσχος, Ν. Δαββέτας, Γ. Καλπούζος, Γ. Σκαμπαρδώνης, Στ. Ιντζές. Τις συζητήσεις συντόνιζαν γνωστοί δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες.

Η Ασπασία Χαβιά και η Κάτια Μαρτσάκη, μαθήτριες της Γ΄ Τάξης, πήραν μέρος στις δύο θεματικές αντίστοιχα «Η παγίδα του χθες και ο φόβος του αύριο» και «Η φανταστική θέα της πραγματικότητας». Είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις ιδέες τους, να σχολιάσουν και να θέσουν τα ερωτήματά τους στο πάνελ των συνέδρων  και να αναφερθούν σε λογοτεχνικά βιβλία που είχαν διαβάσει («Πήραν την πόλιν , πήραν την» της Μαρίας Λαμπαδαρίδου – Πόθου και «ΙΞ το ιπτάμενο ξενοδοχείο» του Δ. Μελικέρτη).

Οι μαθήτριές μας με υπευθυνότητα  και άρτια προετοιμασία, για 3η συνεχή χρονιά, εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο και το νησί τους.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια αλλά και στις εκπαιδευτικούς φιλολόγους του Γυμνασίου μας οι οποίες έχουν πετύχει να εμφυσήσουν στα παιδιά την αγάπη για την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων όχι μόνο μέσα από το μάθημα της Λογοτεχνίας αλλά και μέσα από την Ομάδα Φιλαναγνωσίας και τις σχετικές δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε σχολική χρονιά.                                                                                                                               Υπεύθυνες καθηγήτριες:  Πορφύρη Μάλαμα, Χαριτίνη Φωτοπούλου, Βασιλική Ηλιοπούλου, Ουρανία Χαλικιώτου.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητριών για την υποστήριξή τους και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη για την πρόσκληση στη διοργάνωση αυτής της ευφάνταστης και πρωτοποριακής πρότασης διδασκαλίας για την προώθηση της λογοτεχνίας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εισηγήσεις των μαθητριών στα παρακάτω λινκ:

«Η παγίδα του χθες και ο φόβος του αύριο»        https://www.livemedia.gr/video/487757   

«Η φανταστική θέα της πραγματικότητας»              https://www.livemedia.gr/video/487898

Χαιρετισμός Πατριάρχη: ΑΘΠ Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος – Livemedia – Ζωντανή μετάδοση μέσω internet και αποθήκευση συνεδρίων, εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, webinars, ρεπορτάζ και ειδήσεις. Web κανάλι Livemedia.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Ένας σχολικός περίπατος γεμάτος εκπαιδευτικές δράσεις

Ο σχολικός περίπατος στη Μύρινα, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου περιελάμβανε μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις στις οποίες συμμετείχαν ανά τάξη οι μαθήτριες και οι μαθητές με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους.

 Η Γ΄ τάξη ξεναγήθηκε στο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού μας και συμμετείχε με βιωματικό τρόπο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είχε προετοιμαστεί από την Υπηρεσία.

 Η Β΄ τάξη επισκέφτηκε τους χώρους του Οινοποιείου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου και ενημερώθηκε σχετικά με τη διαδικασία οινοποίησης και εμφιάλωσης.

Η Ά τάξη  στο Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου που φιλοξενεί τη Συλλογή του Χρήστου Μπουλώτη απόλαυσε τα σπάνια εκθέματα που φιλοξενούνται στις προθήκες και στις αίθουσες του Μουσείου.

Οι 18 μαθήτριες  του Ομίλου Φιλαναγνωσίας του σχολείου επισκέφτηκαν την Αίθουσα Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου καθώς και την Αίθουσα των Μεγάλων Ευεργετών Λήμνου στο Σαχτούρειο οίκημα και ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου, Φιλόλογο.

Τέλος, σε συνέχεια της δράσης του σχολείου μας «Πάρε – Διάβασε – Φέρε και εσύ ένα βιβλίο» που ξεκίνησε το 2017 η ομάδα  «βιβλιο-δότες», οι μαθήτριες της Φιλαναγνωσίας δώρισαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου μία σειρά βιβλίων που συγκεντρώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια από τους ίδιους τους μαθητές αλλά και από πολίτες δωρητές. Με αρκετούς τίτλους βιβλίων εμπλούτισαν και την ανοιχτή βιβλιοθήκη που βρίσκεται στην πλατεία Υψιπύλης.

Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Διοικητές του Πυροσβεστικού Σώματος και του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου, τον κ. Γενικό Διευθυντή της ΕΑΣ Λήμνου και τις υπευθύνους του Παιδικού Μουσείου και της Αίθουσας Μ. Λαμπαδαρίδου-Πόθου  για την άψογη συνεργασία, τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία που πρόσφεραν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στην λίμνη Κόμο της Ιταλίας

Η πρώτη εξόρμηση στο πλαίσιο του Erasmus+Openair Green Sport στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας αποτελεί το ξεκίνημα ενός διετούς ταξιδιού που περιλαμβάνει περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις σε περιοχές της Ευρώπης. Στις απαρχές της οροσειράς των Άλπεων και στην όμορφη λίμνη Κόμο οι μαθητές της ομάδας του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά δρώμενα που είχαν οργανωθεί στο περιβάλλον της λίμνης από τους υπευθύνους του Δήμου Bellano.

Στην ομάδα του σχολείου μας συμμετείχαν 8 μαθητές από την τρίτη τάξη: Αρβανίτης Ραφαήλ, Κουντούρης Παναγιώτης, Λυριστής Παντελής, Μπεκρής Μανώλης, Ξυλόπορτας Σάββας, Σοφιανίδου Δήμητρα, Τρυφερή Φωτεινή και  η Χαβιά Ασπασία. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Χαριτίνη Φωτοπούλου και Ουρανία Χαλικιώτου.

 Το φυσικό περιβάλλον και όλο το οικοσύστημα της περιοχής καθώς και οι μουσειακοί χώροι των χωριών αποτέλεσαν ένα πλούσιο πεδίο ενασχόλησης για τα παιδιά από την Ελλάδα και την Ιταλία και τους εκπαιδευτικούς από την Πορτογαλία.

Οι δράσεις υπηρέτησαν τους στόχους της βιωσιμότητας μέσω της ανάδειξης και προστασίας των φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Η βοτανολογία, η ορνιθολογία, ο αθλητισμός και ο τουρισμός ήταν οι βασικοί τομείς μέσα στους οποίους οι μαθητικές ομάδες ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και σε θέματα ευεξίας και τουρισμού. 

Το επίπεδο φιλοξενίας που μας πρόσφερε ο Δήμος Bellano ήταν πολύ υψηλό, η οργάνωση των δράσεων ήταν εξαιρετική και όλα τα μέλη των ομάδων ένιωσαν ικανοποιημένα από την παραμονή τους στην περιοχή.  

Τον Ιούνιο του 2023, μετά τη λήξη των εξετάσεων, αναμένουμε στη Λήμνο τις αποστολές από την Ιταλία και την Πορτογαλία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ανυπομονούν να επισκεφτούν το νησί μας και να συμμετέχουν στις δράσεις που θα οργανώσει το σχολείο μας.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα της επίσκεψής μας στη λίμνη Κόμο.

(20+) Watch | Facebook

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Τα παιδιά σχεδιάζουν την πόλη που θέλουν

Την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» μαθήτριες από την Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συμμετείχαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος της UNICEF «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» που διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λήμνου.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος και την εισαγωγή στη σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού από την υπεύθυνη της UNICEF  κ. Λίνα Αντάρα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στην διαβούλευση με θέμα «Τι θα θέλατε από τις τοπικές αρχές για να γίνουν οι πόλεις σας πιο φιλικές προς τα παιδιά και τους νέους».

Η πρωτοβουλία της UNICEF που θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα παιδιά και τους νέους καθώς καλλιεργεί μέσα από τις προγραμματισμένες διαδικασίες δεξιότητες χρήσιμες για τους ενεργούς πολίτες του μέλλοντος.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε το ΚΕΠ Υγείας Λήμνου και τη συντονίστρια κ. Ελένη Καραγιαννάκη για την πρόσκληση και την άρτια οργάνωση της πρώτης συνάντησης. 

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου                     


Μέσα στη ζεστασιά της βραδιάς του προηγούμενου Σαββάτου  ξεπεράσαμε όλοι μαζί τη δροσιά του φθινοπώρου στην αυλή του σχολείου

Με κάθε επισημότητα στις 24 Σεπτεμβρίου 2022, εγκαινιάστηκε η Αίθουσα Μαθητικής Δημιουργίας του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, «Ανίτα Χαλαμανδάρη», που φιλοξενεί τα έργα, τα 68 Διεθνή και Πανελλήνια Βραβεία, τις διακρίσεις, την αγάπη των παιδιών για μάθηση και δημιουργία τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες της σχολικής χρονιάς 2021-2022 με το Βραβείο «Ανίτα Χαλαμανδάρη» που δίνεται τα τελευταία εφτά χρόνια στη μνήμη των γονέων της οικογένειας, Ουρανίας και Νικολάου.

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Ελένη»  του Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα του σχολείου η οποία κέρδισε επάξια το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Η Σχολική Κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου ευχαριστεί ολόψυχα όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τους εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Στρατιωτικής Διοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των Φορέων και Συλλόγων του νησιού μας, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς,  τις φίλες και τους φίλους του σχολείου μας, τους γονείς των μαθητών μας και πάνω από όλους τα παιδιά που με το κέφι τους, τη φιλοτιμία τους και την ανάγκη τους για πρόοδο μας έφεραν στον κοινό τόπο συνάντησης.

Ευχαριστούμε για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και το γενναιόδωρο κέρασμα την Οικογένεια Χαλαμανδάρη καθώς και σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της όμορφης βραδιάς, τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου, τους θεατρολόγους Φανή Παϊτάκη και Αποστόλη Κόκκαλη, τη Δέσποινα Αχιλαδέλλη για τον στολισμό του χώρου, την Ελένη και Νίκο Μπογιατζόγλου και  τον Θωμά Σφούνη για τον καλλωπισμό της αίθουσας, τον Παναγιώτη Κυριαζή για την τεχνική υποστήριξη, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη συμβολή τους στην οργάνωση της ροής της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστούμε τα τοπικά ΜΜΕ για την δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσής μας.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε και σε όλους τους Προέδρους και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που διαδοχικά στέκονται πάντα αρωγοί και υποστηρικτές όλα αυτά τα χρόνια στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Φωτογραφικό υλικό: Π. Πραβλής, Θ. Παλάντζας, Ν. Μπογιατζόγλου, lemnosreport, fm100

 Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου άφησε τη σφραγίδα του

 σε μια ακόμη Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση

Το σχολείο μας με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε στο Φεστιβάλ «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» που πραγματοποιήθηκε στη Χίο από τις 14 έως 16 Σεπτεμβρίου, στην 1η Πανελλαδική Νεανική Συνάντηση Δημιουργικής Έκφρασης, βασισμένης στα Ομηρικά Έπη και τις επιδράσεις τους στην παγκόσμια γραμματεία. Η Θεατρική μας Ομάδα παρουσίασε την «Ελένη» του Ευριπίδη στις 15 Σεπτεμβρίου στη Δασκαλόπετρα Βροντάδου με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Χαριτίνη Φωτοπούλου και την Ουρανία Χαλικιώτου .  

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν οι Σχολικές Δραστηριότητες Δ.Δ.Ε. Χίου με Υπεύθυνη την κ. Στέλλα Τσιροπινά,  το Γυμνάσιο Βροντάδου και το “ΈΘΟΣ Αιγαίου” [Εθιμομάθεια, Θεατρομάθεια, Ομηρομάθεια, Σινεμάθεια] με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια             Β. Αιγαίου, την Π. Ενότητα Χίου, τον Δήμο Χίου και τη Δημ. Κοινότητα Βροντάδου.

Μετά την παρουσίαση της δικής τους “Ελένης”, της αδικημένης και ανυπεράσπιστης ομορφιάς που ήταν το πρώτο θύμα του τρωικού πολέμου, το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα ήταν το πρώτο μπράβο που εισέπραξαν τα παιδιά από τους διοργανωτές, από τους επίσημους τοπικούς φορείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των υπολοίπων ομάδων και από το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση. Κατά τη διήμερη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ απόλαυσαν την αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς τους μέσα από την έκφραση συγχαρητηρίων και την πληθώρα θετικών σχολίων που δέχτηκαν.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ και ιδιαιτέρως την κ. Στέλλα Τσιροπινά, και τον κ. Αντώνη Νικολάου, για την άψογη φιλοξενία, την άρτια οργάνωση και υποστήριξη πριν και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη Χίο.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει και ευχαριστεί τα μέλη της θεατρικής ομάδας: Ελένη Καλογιάννη, Ελευθερία Λιγδαρά, Ασπασία Χαβιά, Χαρίκλεια Μεργιά, Αδαμαντία Κονταρή, Γιοβάνα Μήλε και Αντώνη Μιχάκη για τη χαρά και την περηφάνια που μας χάρισαν. Θερμές ευχαριστίες και προς τους γονείς τους για την αμέριστη υποστήριξη που παρείχαν καθόλη τη διάρκεια της επίπονης προετοιμασίας των παιδιών.

Τέλος, ευχαριστούμε την οικογένεια Χαλαμανδάρη διότι συνεχίζει ακούραστα και γενναιόδωρα να υποστηρίζει τις δράσεις του σχολείου και να συμβάλλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια και στην αναγνωρισιμότητά του από την πανελλήνια εκπαιδευτική κοινότητα.

Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παράστασή μας το Σάββατο,               24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ., στην αυλή του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου                      στο πλαίσιο της εκδήλωσης εγκαινίων της Αίθουσας Μαθητικής Δημιουργίας και της βράβευσης των αριστούχων μαθητών με το Βραβείο «Ανίτα Χαλαμανδάρη».

Η Διευθύντρια 

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Οι πρώτες καλές ειδήσεις του Σεπτέμβρη συνοδεύουν το άνοιγμα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

Σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο υποδέχεται τις μαθήτριες και τους μαθητές του για ένα νέο ξεκίνημα γνώσης και δημιουργίας. Η ατζέντα του Σεπτεμβρίου ξεκινάει με τη συμμετοχή του σχολείου μας στην Πανελλήνια Έκθεση Ζωγραφικής στην Άνδρο.      

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής που οργανώθηκε από το έργο LIFE TERRACESCAPE και το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου τα έτη 2020-2021 με θέμα «Οι αναβαθμίδες καλλιέργειας στην Ελλάδα: παλιά, τώρα, για πάντα» το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου έλαβε μέρος με 7 συμμετοχές μαθητών και μαθητριών.

Από αυτές έχουν επιλεγεί 2 για να παρουσιαστούν σε έκθεση στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη Άνδρου για τους φθινοπωρινούς μήνες του 2022, με έναρξη τον Σεπτέμβριο 2022. Συγκεκριμένα, έχουν επιλεγεί οι ζωγραφιές των παρακάτω μαθητριών μας:

Δημητροπούλου Μαρία Δήμητρα (Α’ τάξη) Καραγκούνη Φανή (Α’ τάξη).

Καλή αρχή σε όλους και να έχουμε μια ακόμη δημιουργική χρονιά !

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου