Home » Δράσεις 2022-2023

Δράσεις 2022-2023


Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στην λίμνη Κόμο της Ιταλίας

Η πρώτη εξόρμηση στο πλαίσιο του Erasmus+Openair Green Sport στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας αποτελεί το ξεκίνημα ενός διετούς ταξιδιού που περιλαμβάνει περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις σε περιοχές της Ευρώπης. Στις απαρχές της οροσειράς των Άλπεων και στην όμορφη λίμνη Κόμο οι μαθητές της ομάδας του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά δρώμενα που είχαν οργανωθεί στο περιβάλλον της λίμνης από τους υπευθύνους του Δήμου Bellano.

Στην ομάδα του σχολείου μας συμμετείχαν 8 μαθητές από την τρίτη τάξη: Αρβανίτης Ραφαήλ, Κουντούρης Παναγιώτης, Λυριστής Παντελής, Μπεκρής Μανώλης, Ξυλόπορτας Σάββας, Σοφιανίδου Δήμητρα, Τρυφερή Φωτεινή και  η Χαβιά Ασπασία. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Χαριτίνη Φωτοπούλου και Ουρανία Χαλικιώτου.

 Το φυσικό περιβάλλον και όλο το οικοσύστημα της περιοχής καθώς και οι μουσειακοί χώροι των χωριών αποτέλεσαν ένα πλούσιο πεδίο ενασχόλησης για τα παιδιά από την Ελλάδα και την Ιταλία και τους εκπαιδευτικούς από την Πορτογαλία.

Οι δράσεις υπηρέτησαν τους στόχους της βιωσιμότητας μέσω της ανάδειξης και προστασίας των φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Η βοτανολογία, η ορνιθολογία, ο αθλητισμός και ο τουρισμός ήταν οι βασικοί τομείς μέσα στους οποίους οι μαθητικές ομάδες ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και σε θέματα ευεξίας και τουρισμού. 

Το επίπεδο φιλοξενίας που μας πρόσφερε ο Δήμος Bellano ήταν πολύ υψηλό, η οργάνωση των δράσεων ήταν εξαιρετική και όλα τα μέλη των ομάδων ένιωσαν ικανοποιημένα από την παραμονή τους στην περιοχή.  

Τον Ιούνιο του 2023, μετά τη λήξη των εξετάσεων, αναμένουμε στη Λήμνο τις αποστολές από την Ιταλία και την Πορτογαλία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ανυπομονούν να επισκεφτούν το νησί μας και να συμμετέχουν στις δράσεις που θα οργανώσει το σχολείο μας.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα της επίσκεψής μας στη λίμνη Κόμο.

(20+) Watch | Facebook

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Τα παιδιά σχεδιάζουν την πόλη που θέλουν

Την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» μαθήτριες από την Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συμμετείχαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος της UNICEF «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» που διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λήμνου.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος και την εισαγωγή στη σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού από την υπεύθυνη της UNICEF  κ. Λίνα Αντάρα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στην διαβούλευση με θέμα «Τι θα θέλατε από τις τοπικές αρχές για να γίνουν οι πόλεις σας πιο φιλικές προς τα παιδιά και τους νέους».

Η πρωτοβουλία της UNICEF που θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα παιδιά και τους νέους καθώς καλλιεργεί μέσα από τις προγραμματισμένες διαδικασίες δεξιότητες χρήσιμες για τους ενεργούς πολίτες του μέλλοντος.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε το ΚΕΠ Υγείας Λήμνου και τη συντονίστρια κ. Ελένη Καραγιαννάκη για την πρόσκληση και την άρτια οργάνωση της πρώτης συνάντησης. 

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου                     


Μέσα στη ζεστασιά της βραδιάς του προηγούμενου Σαββάτου  ξεπεράσαμε όλοι μαζί τη δροσιά του φθινοπώρου στην αυλή του σχολείου

Με κάθε επισημότητα στις 24 Σεπτεμβρίου 2022, εγκαινιάστηκε η Αίθουσα Μαθητικής Δημιουργίας του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, «Ανίτα Χαλαμανδάρη», που φιλοξενεί τα έργα, τα 68 Διεθνή και Πανελλήνια Βραβεία, τις διακρίσεις, την αγάπη των παιδιών για μάθηση και δημιουργία τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες της σχολικής χρονιάς 2021-2022 με το Βραβείο «Ανίτα Χαλαμανδάρη» που δίνεται τα τελευταία εφτά χρόνια στη μνήμη των γονέων της οικογένειας, Ουρανίας και Νικολάου.

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Ελένη»  του Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα του σχολείου η οποία κέρδισε επάξια το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Η Σχολική Κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου ευχαριστεί ολόψυχα όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τους εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Στρατιωτικής Διοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των Φορέων και Συλλόγων του νησιού μας, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς,  τις φίλες και τους φίλους του σχολείου μας, τους γονείς των μαθητών μας και πάνω από όλους τα παιδιά που με το κέφι τους, τη φιλοτιμία τους και την ανάγκη τους για πρόοδο μας έφεραν στον κοινό τόπο συνάντησης.

Ευχαριστούμε για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και το γενναιόδωρο κέρασμα την Οικογένεια Χαλαμανδάρη καθώς και σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της όμορφης βραδιάς, τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου, τους θεατρολόγους Φανή Παϊτάκη και Αποστόλη Κόκκαλη, τη Δέσποινα Αχιλαδέλλη για τον στολισμό του χώρου, την Ελένη και Νίκο Μπογιατζόγλου και  τον Θωμά Σφούνη για τον καλλωπισμό της αίθουσας, τον Παναγιώτη Κυριαζή για την τεχνική υποστήριξη, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη συμβολή τους στην οργάνωση της ροής της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστούμε τα τοπικά ΜΜΕ για την δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσής μας.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε και σε όλους τους Προέδρους και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που διαδοχικά στέκονται πάντα αρωγοί και υποστηρικτές όλα αυτά τα χρόνια στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Φωτογραφικό υλικό: Π. Πραβλής, Θ. Παλάντζας, Ν. Μπογιατζόγλου, lemnosreport, fm100

 Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου άφησε τη σφραγίδα του

 σε μια ακόμη Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση

Το σχολείο μας με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε στο Φεστιβάλ «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» που πραγματοποιήθηκε στη Χίο από τις 14 έως 16 Σεπτεμβρίου, στην 1η Πανελλαδική Νεανική Συνάντηση Δημιουργικής Έκφρασης, βασισμένης στα Ομηρικά Έπη και τις επιδράσεις τους στην παγκόσμια γραμματεία. Η Θεατρική μας Ομάδα παρουσίασε την «Ελένη» του Ευριπίδη στις 15 Σεπτεμβρίου στη Δασκαλόπετρα Βροντάδου με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Χαριτίνη Φωτοπούλου και την Ουρανία Χαλικιώτου .  

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν οι Σχολικές Δραστηριότητες Δ.Δ.Ε. Χίου με Υπεύθυνη την κ. Στέλλα Τσιροπινά,  το Γυμνάσιο Βροντάδου και το “ΈΘΟΣ Αιγαίου” [Εθιμομάθεια, Θεατρομάθεια, Ομηρομάθεια, Σινεμάθεια] με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια             Β. Αιγαίου, την Π. Ενότητα Χίου, τον Δήμο Χίου και τη Δημ. Κοινότητα Βροντάδου.

Μετά την παρουσίαση της δικής τους “Ελένης”, της αδικημένης και ανυπεράσπιστης ομορφιάς που ήταν το πρώτο θύμα του τρωικού πολέμου, το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα ήταν το πρώτο μπράβο που εισέπραξαν τα παιδιά από τους διοργανωτές, από τους επίσημους τοπικούς φορείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των υπολοίπων ομάδων και από το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση. Κατά τη διήμερη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ απόλαυσαν την αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς τους μέσα από την έκφραση συγχαρητηρίων και την πληθώρα θετικών σχολίων που δέχτηκαν.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ και ιδιαιτέρως την κ. Στέλλα Τσιροπινά, και τον κ. Αντώνη Νικολάου, για την άψογη φιλοξενία, την άρτια οργάνωση και υποστήριξη πριν και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη Χίο.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει και ευχαριστεί τα μέλη της θεατρικής ομάδας: Ελένη Καλογιάννη, Ελευθερία Λιγδαρά, Ασπασία Χαβιά, Χαρίκλεια Μεργιά, Αδαμαντία Κονταρή, Γιοβάνα Μήλε και Αντώνη Μιχάκη για τη χαρά και την περηφάνια που μας χάρισαν. Θερμές ευχαριστίες και προς τους γονείς τους για την αμέριστη υποστήριξη που παρείχαν καθόλη τη διάρκεια της επίπονης προετοιμασίας των παιδιών.

Τέλος, ευχαριστούμε την οικογένεια Χαλαμανδάρη διότι συνεχίζει ακούραστα και γενναιόδωρα να υποστηρίζει τις δράσεις του σχολείου και να συμβάλλει καθοριστικά στην εξωστρέφεια και στην αναγνωρισιμότητά του από την πανελλήνια εκπαιδευτική κοινότητα.

Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παράστασή μας το Σάββατο,               24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ., στην αυλή του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου                      στο πλαίσιο της εκδήλωσης εγκαινίων της Αίθουσας Μαθητικής Δημιουργίας και της βράβευσης των αριστούχων μαθητών με το Βραβείο «Ανίτα Χαλαμανδάρη».

Η Διευθύντρια 

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Οι πρώτες καλές ειδήσεις του Σεπτέμβρη συνοδεύουν το άνοιγμα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

Σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο υποδέχεται τις μαθήτριες και τους μαθητές του για ένα νέο ξεκίνημα γνώσης και δημιουργίας. Η ατζέντα του Σεπτεμβρίου ξεκινάει με τη συμμετοχή του σχολείου μας στην Πανελλήνια Έκθεση Ζωγραφικής στην Άνδρο.      

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής που οργανώθηκε από το έργο LIFE TERRACESCAPE και το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου τα έτη 2020-2021 με θέμα «Οι αναβαθμίδες καλλιέργειας στην Ελλάδα: παλιά, τώρα, για πάντα» το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου έλαβε μέρος με 7 συμμετοχές μαθητών και μαθητριών.

Από αυτές έχουν επιλεγεί 2 για να παρουσιαστούν σε έκθεση στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη Άνδρου για τους φθινοπωρινούς μήνες του 2022, με έναρξη τον Σεπτέμβριο 2022. Συγκεκριμένα, έχουν επιλεγεί οι ζωγραφιές των παρακάτω μαθητριών μας:

Δημητροπούλου Μαρία Δήμητρα (Α’ τάξη) Καραγκούνη Φανή (Α’ τάξη).

Καλή αρχή σε όλους και να έχουμε μια ακόμη δημιουργική χρονιά !

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου