Home » Δράσεις 2020-2021

Δράσεις 2020-2021


Κινηματογραφούμε την τοπική μας παράδοση!!


Τα “Λαξεύματα στον βράχο” είναι ταινία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους που αφορά παραδοσιακές πρακτικές οινοπαραγωγικής δραστηριότητας στη Λήμνο τον προηγούμενο αιώνα. Σε αυτήν συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις του γυμνασίου μας.Η ταινία έχει σταλεί στον μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους Βορείου και Νοτίου Αιγαίου “Cineμάθεια”, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν στο τέλος Ιουνίου.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την ταινία των παιδιών και την αφίσα με την οποία συμμετέχουμε στο διαγωνισμό αφίσας.
Η Διευθύντρια
Χαριτίνη Φωτοπούλου

Βίντεο


Η Ερευνητική Ομάδα του meteo.gr/ΕΑΑ συνεργάζεται με το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου !

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου είχαν σήμερα, Παρασκευή  11 Ιουνίου 2021, την ευκαιρία να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική Έρευνα η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ερευνητικής ομάδας Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας του meteo.gr/ΕΑΑ με σκοπό την εκτίμηση του εγγραμματισμού των μαθητών για τα καιρικά φαινόμενα και τους συνδεόμενους φυσικούς κινδύνους, με στόχο την εκπόνηση στρατηγικών ενίσχυσης της διδασκαλίας τους.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Αισθητική παρέμβαση μαθητών και καθηγήτριας καλλιτεχνικών στο Σχολείο


Επίδειξη έργων ρομποτικής από τους  «Piecemaker»

Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας, «Piecemaker» με υπεύθυνο καθηγητή τον Ν. Χαβιά               είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα έργα που ολοκλήρωσε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2020-21, σε επιστημονική ομάδα από πανεπιστήμια της Ισπανίας , στο πλαίσιο της  συνάντησης για τις ευρωπαϊκές χώρες «MEDNIGHT».

Η αξία του προγράμματος Open Schooling-Open Scince Hub συνεχίζει να κεφαλαιοποιείται μέσα από τις δράσεις που οργανώνει η SciCo Greece σε συνεργασία με το σχολείο μας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον Δήμο Λήμνου.

Λιβαδοχώρι, 9 Ιουνίου 2021

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Σήμερα, 19 Μαΐου 2021, η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου «Piecemaker» είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει διαδικτυακά με επιτυχία  ένα από τα έργα που δημιούργησε στο πλαίσιο της συνεργασίας για τα ανοιχτά σχολεία με την Scico, στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργάνωσε το τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ., το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και το Ε.Κ.Φ.Ε. Πέλλας με την έγκριση του  ΥΠΑΙΘ.

Η ομάδα έχει μέχρι τώρα συμμετάσχει σε τρία Διεθνή Συνέδρια και ισάριθμους μαθητικούς διαγωνισμούς και έχει στο ενεργητικό της 4 αξιόλογα έργα ρομποτικής και βέβαια συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να ανακαλύπτει , να δημιουργεί και να πρωτοπορεί μαθαίνοντας.

Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στο έργο σας,  αγαπητά μας παιδιά, συγχαρητήρια και στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό Χαβιά Νικόλαο για την ακούραστη παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη που προσφέρει στην ομάδα.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


6ο  Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο «Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M – STE(A)M educators & education»

Τα έργα της ομάδας Ρομποτικής του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου «PieceMaker» παρουσιάστηκαν με επιτυχία στο 6ο  Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο «Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M – STE(A)M educators & education» που διεξάχθηκε  την Παρασκευή 07/05/2021 έως την Κυριακή 09/05/2021. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συνδιοργανώνεται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Δυτικής Ελλάδας, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων “Διόφαντος” (Ι.Τ.Υ.Ε.) και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) και υποστηρίζεται από φορείς της επιστήμης της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας. Οι εξαιρετικές κριτικές που απέσπασαν οι μαθητικές δημιουργίες του σχολείου μας  αποτελούν επιβράβευση για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Open Schooling”  που συμμετέχει το σχολείο μας  οι μαθητές με το έργο τους συμβάλλουν στην οικοδόμηση συνεργασιών, στην επίλυση τοπικών προβλημάτων και στην ανάδειξη ευκαιριών ανάπτυξης για τον τόπο τους.

Συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας  «PieceMaker» που μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για δημιουργία και εφευρετικότητα!!!

 Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Χαριτίνη Φωτοπούλου


Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στην 1η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας «Η Λογοτεχνία Αλλιώς»

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου συμμετείχε στην 1η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας με τον τίτλο «Η Λογοτεχνία Αλλιώς» που διοργάνωσε διαδικτυακά το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις 15 και 16 Απριλίου 2021.

Το σχολείο μας συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου μετά από προσωπική πρόσκληση της Διευθύντριας των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη κ. Ασπασίας Χασιώτη, με έξι μαθήτριες από την Γ΄ τάξη και δύο μαθήτριες από την Α΄ τάξη. Συνολικά πήραν μέρος 150 μαθήτριες και μαθητές από σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να αποτελέσει μια πρόταση διδασκαλίας και προσέγγισης της Λογοτεχνίας με επίκεντρο τον μαθητή, τις κρίσεις και τις απόψεις του.  Μέσα από τη διατήρηση της επαφής, την επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων, τη δημιουργική συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών με εκλεκτούς εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να εκφραστούν για το μάθημα της λογοτεχνίας, όπως διδάσκεται σήμερα στα σχολεία αλλά και όπως ονειρεύονται να γίνεται. Γιατί η λογοτεχνία είναι μια τέχνη και μας προσφέρει χαρά και συγκινήσεις και μέσα από την προσέγγισή της μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους άλλους.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει τις μαθήτριες για την εξαιρετική τους παρουσία και τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους στο Συνέδριο, οι οποίες πυροδότησαν τη συζήτηση και προκάλεσαν τις απαντήσεις των καλεσμένων συγγραφέων.  Το συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου και καταγράφηκε στον Σύνδεσμο https://www.livemedia.gr/logoallios21 στον οποίο μπορείτε να  παρακολουθήσετε τις             εισηγήσεις των μαθητριών μας σύμφωνα με το παρακάτω  πρόγραμμα.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Χαριτίνη Φωτοπούλου, Ουρανία Χαλικιώτου


Οι  «PieceMaker» του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με τη συμμετοχή σχολείων από το Βόρειο Αιγαίο και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας. Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών πληροφορικής με τους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων και η δημιουργία διαθεματικών και διεπιστημονικών σχεδίων εργασίας/έρευνας (project).

Το σχολείο μας συμμετείχε με την παρουσίαση δύο έργων τα οποία υλοποίησε η ομάδα Ρομποτικής «PieceMaker» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Χαβιά Νικόλαο. 

α) Τα έξυπνα γυαλιά.

Απευθύνονται σε άτομα με προβλήματα όρασης, έχουν κατάλληλο αισθητήρα για να αντιλαμβάνονται τα εμπόδια στο ύψος του κεφαλιού και ειδοποιούν τον χρήστη με κατάλληλο ήχο.

β) Το έξυπνο σπίτι

Τα παιδιά κατασκεύασαν τη μακέτα ενός σπιτιού και αυτοματοποίησαν τις λειτουργίες του ώστε να μειώσουν το αρνητικό οικιακό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα όσον αφορά την ψύξη, τη θέρμανση και τον φωτισμό. Επιπλέον,   ρύθμισαν την απομακρυσμένη απενεργοποίηση των ηλεκτρικών συσκευών.

Το Φεστιβάλ έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να παρουσιάσουν όλα τα στάδια των έργων που κατασκεύασαν στο σχολικό εργαστήριο Ρομποτικής, να  καταδείξουν την λειτουργικότητά τους και να αποδείξουν για άλλη μία φορά ότι τα παιδιά με τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τις γνώσεις και την υποστήριξη που τους προσφέρει το σχολείο τους μπορούν να δημιουργήσουν μικρά τεχνολογικά «θαύματα».

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει τον υπεύθυνο καθηγητή και την ομάδα των μαθητών που αποτελείται από τους: Σοφία Καβαλέρη, Χρήστος Λαγηνάς, Ανδρέας Κάντζος, Γιάννης Μόσχοβας, Ελευθερία Εγγλέζου, Μαριάννα Διαματάρη, Δέσποινα Δήμου, Άρης Τρυφερής, Γιώργος Μαρκάκης, Γιάννης Φράγκος, Χίλντα Γιαννάκη.

Η Διευθύντρια του σχολείου

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Με cargobike και shuttlebus στο Κέρος πας!

Στη δεύτερη φάση του Μαθητικού Διαγωνισμού “Τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης” από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ που διενεργείται σε συνεργασία  με την τοπική αυτοδιοίκηση και πραγματοποιείται στο πλαίσιο προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και των αρχών και δεσμεύσεων της Διακήρυξης της Πρωτοβουλίας «Έξυπνα Νησιά» με πολύ χαρά συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη και τον γραμματέα της Τεχνικής  Υπηρεσίας του Δήμου μας κ. Σωτήρη Δημητράκα.

Η αποδοχή του προτεινόμενου έργου στον τομέα παρέμβασης Μεταφορές με τίτλο “Ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς στο Κέρος της Λήμνου”  ήταν θερμή, οι πληροφορίες και οι παρατηρήσεις από τον Δήμαρχο Λήμνου ήταν πολύ χρήσιμες και κατατοπιστικές και θα τις λάβουμε υπόψη μας για την τελική διαμόρφωση της πρότασής μας και την κατάθεσή της στις 24 Απριλίου.

Μπράβο παιδιά, συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό για να φτάσουμε στην τελική ευθεία και να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε με τη στήριξη του Δήμου μας!

Η Διευθύντρια του σχολείου

Χαριτίνη Φωτοπούλου


«Δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού 2021»

Η 6η Μαρτίου είναι μέρα αφιερωμένη σε σχολικές δράσεις για τον σχολικό εκφοβισμό. Αυτό το κοινωνικό φαινόμενο  δεν εμφανίστηκε τώρα στα σχολεία αλλά είναι συχνό, μπορεί και καθημερινό, ταλαιπωρεί μαθητές και εκπαιδευτικούς και αποπροσανατολίζει την σχολική κοινότητα από τον ουσιαστικό της ρόλο και τους παιδαγωγικούς της στόχους. Μαθαίνω στο σχολείο δεν σημαίνει ότι καταγράφω απλά μια πληροφορία, σημαίνει ότι βιώνω τη μάθηση μέσα από στάσεις, δεξιότητες, συμπεριφορές που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μου.

Στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε δράσεις με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών και σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» να αναδείξουμε το θέμα και να εμπλέξουμε τα παιδιά σε ομαδικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και κατανόησης του προβλήματος. Η ενθουσιώδης συμμετοχή τους, η οποία αποτυπώθηκε  μέσα από τις πρωτότυπες ιδέες και τις ποικίλες καλλιτεχνικές εκφράσεις τους, αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ανεξάντλητο απόθεμα της δημιουργικότητας, των αξιών και συμπεριφορών που υιοθετούν αυτόκλητα τα παιδιά.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

Χαριτίνη Φωτοπούλου

Δείτε τις δράσεις μας ( φωτογραφίες, κολάζ, βίντεο) στον παρακάτω σύνδεσμο  Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ενάντια στο bullying – ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ! (milatora.gr)


«Με ανοιχτά βιβλία» δράση Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής από το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

Η σχέση που αποκτούν οι μαθητές με το λογοτεχνικό βιβλίο βοηθάει στην ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής τους σκέψης, δραστηριοποιεί τη φαντασία τους, εμπλουτίζει την αισθητική τους καλλιέργεια και τη γλωσσική τους έκφραση και τους βοηθά να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη με έμμεσο και βιωματικό τρόπο μέσα από την αναδιήγηση ιστοριών και συναισθημάτων, τη λειτουργία της ομάδας και την εξοικείωσή τους με τεχνικές επικοινωνίας.   Τη φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής «ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ», 2020-2021, που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος ΠΑΤΑΚΗ,  με είκοσι μία (21) μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Πορφύρη Μάλαμα, φιλόλογο. Φάσεις της Δράσης: 1η και 2η  Διαδικτυακή Συνάντηση με τον κ. Δημήτρη Μελικέρτη, καθηγητή δημιουργικής γραφής, στις 18/12/2020 και 29/1/2021 και παραγωγή κειμένων από τις μαθήτριες 3η  Διαδικτυακή Συνάντηση με την κ. Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου, στις 5/3/2021και συζήτηση για το βιβλίο της “Ματαιωμένοι Αρραβώνες, Η 29η Απρίλη 1453” .Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ για τη προσφορά έξι (6) τίτλων νέων βιβλίων, μεταξύ των οποίων και το πρόσφατο βιβλίο του Λημνιού συγγραφέα Κώστα Ζαφειρίου, που θα εμπλουτίσουν τη σχολική μας βιβλιοθήκη και θα ταξιδέψουν τους νεαρούς αναγνώστες μας.

Συμμετείχαν οι μαθήτριες:

Ειρήνη Βαφειάδη, Αλεξάνδρα Βόγιο, Κριστίνα Βόγιο, Δήμητρα Βασιλειάδη,

Χίλντα Γιαννάκη, Μαρία Δημητροπούλου, Δέσποινα Δήμου, Ελευθερία Εγγλέζου, Σοφία Κουτσαπλή,  Κάτια Μαρτσάκη, Σοφία Καβαλέρη, Σταυρούλα Καλτσή,

Ειρήνη Κουκουλίθρα, Ελευθερία Λιγδαρά, Μαρία Μαυρουδή,

Ελευθερία Μπογιατζόγλου, Ελένη Πατρώνια, Μαριάντα Σακαρίκου,

Σωτηρία Σαμψώνη, Εύα Σουλντίσα, Ασπασία Χαβιά.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

Χαριτίνη Φωτοπούλου


ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Ο καλύτερος τρόπος για να διδάξουμε στους μαθητές μας τον εθελοντισμό και τη συνεργασία είναι στην πράξη. Η ωραιοποίηση της  εικόνας του σχολικού χώρου συμβάλλει στη διαμόρφωση του  δείκτη της ποιότητας που βιώνουν τα παιδιά στο κτήριο που τα φιλοξενεί και συμβάλλει στην καλλιέργεια της υπευθυνότητας και του σεβασμού της δημόσιας περιουσίας.

 Η σχολική μας κοινότητα ευχαριστεί θερμά τον κ. Δήμου Κώστα, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων και  Πρόεδρο της Κοινότητας Λιβαδοχωρίου  καθώς και τους κατοίκους του χωριού που με προσωπική εθελοντική εργασία ανέλαβαν τον ελαιοχρωματισμό των αιθουσών του κτηρίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης  που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Λήμνου κ. Σακαρίκο Γεώργιο για την έως τώρα αγαστή συνεργασία μας και την έμπρακτη υποστήριξή του στις δράσεις του σχολείου.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου

Χαριτίνη Φωτοπούλου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


“SciCo Maker Lab” στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου της Λήμνου
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του “SciCo Maker Lab” στο Γυμνάσιο
Λιβαδοχωρίου της Λήμνου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Open Science
Hub”.
Το Δίκτυο Open Science Hub συνεργάζεται με σχολεία, με σκοπό να προωθήσει τη STEAM
(Science Technology Engineering Arts Mathematics) εκπαίδευση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί
συστρατεύονται με τοπικές επιχειρήσεις, ερευνητές, πανεπιστήμια, κοινωνικούς επιχειρηματίες
και άλλους ενδιαφερόμενους, με απώτερο σκοπό να αντιμετωπίσουν θέματα και προκλήσεις
που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Μέσα από ένα δίκτυο συνεργασίας (Open Science Hub Network), κάθε τοπικό OSHub θα
παρέχει τεχνογνωσία και εξοπλισμό, με σκοπό να υποστηρίξει έργα έρευνας και καινοτομίας,
που θα προκύψουν από τις πρωτοβουλίες, που θα αναλάβουν τα σχολεία αξιοποιώντας
την Διερευνητική Μεθοδολογία Μάθησης (Inquiry-based Learning) και την Υπεύθυνη Έρευνα
και Καινοτομία (Responsible Research & Innovation).
Στο OSHub Network συμμετέχουν 9 ευρωπαϊκές χώρες (Ολλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία,
Πορτογαλία, Ελλάδα, Τσεχία, Αυστρία, Ιταλία και Ελβετία). Ο τοπικός συνεργάτης για την
Ελλάδα είναι η SciCo.
Στην Ελλάδα το τοπικό OSHub εγκαινιάζεται στη Λήμνο και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο
Λιβαδοχωρίου, ενώ παράρτημά του θα λειτουργήσει στο Γυμνάσιο Αγίου Ευστρατίου.
Εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στα μέσα Νοεμβρίου
διαδικτυακά και οι μαθητές και μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στο εγχείρημα θα εκπαιδευτούν
σε νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες, όπως είναι ο προγραμματισμός με μικροϋπολογιστές
Arduino, ο σχεδιασμός εφαρμογών για το κινητό με το εργαλείο App Inventor, η τρισδιάστατη
σχεδίαση και η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D design and printing).
Στην προσπάθεια αυτή, συνοδοιπόρος είναι η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου
Λιβαδοχωρίου, το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και
αρωγός η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα η πρωτοβουλία παραμένει ανοιχτή για
οποιονδήποτε φορέα ή κοινωνική επιχείρηση θα ήθελε να λάβει σχετική ενημέρωση ώστε να
διερευνηθούν ευκαιρίες για πιθανή συνεργασία.
Μείνετε συντονισμένοι για την επίσημη έναρξη του κέντρου που θα περιλαμβάνει ενημερωτικές
συναντήσεις και διαδραστικά εργαστήρια, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Περισσότερες πληροφορίες: info@scico.gr, pandora@scico.gr