Home » Βραβεύσεις 2020-2021

Βραβεύσεις 2020-2021


1ο Βραβείο Ντοκιμαντέρ (ταινία τεκμηρίωσης) στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες;;

«Με το βλέμμα στραμμένο στη Λήμνο. . .»

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου απέσπασε το 1ο Βραβείο Ντοκιμαντέρ (ταινία τεκμηρίωσης) στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες;; με την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «ΜικροΜέγαλοι» παραγωγής 2020, η οποία έχει ήδη πάρει πανελλήνια διάκριση στον Μαθητικό Διαγωνισμό Bravoschools, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες;; συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου. Ο Διαγωνισμός υλοποιείται με τη στήριξη του  Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» και το Ίδρυμα Λαμπράκη, που υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω»

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου με τη δημιουργία των 14 μαθητών του, ανάμεσα σε 110 μαθητικές ταινίες, κατάφερε για άλλη μια φορά να στρέψει το βλέμμα της επιτροπής αξιολόγησης στην πλούσια τοπική ιστορία του νησιού μας και να γίνει πρεσβευτής της μνήμης των ανθρώπων της Λήμνου ανασύροντας τα προσωπικά τους βιώματα από τα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής στο νησί.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου μας συγχαίρει τους μαθητές, τις μαθήτριες και τις εκπαιδευτικούς που με καλλιτεχνική ευαισθησία και μέσα από το πρίσμα της ιστορικής έρευνας δημιούργησαν μια δεκάλεπτη ταινία τεκμηρίωσης η οποία κέρδισε την πρώτη θέση  για την φιλοσοφία και τα βασικά μηνύματα των δημιουργών της.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το Ντοκιμαντέρ «ΜικροΜέγαλοι»

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το Ντοκιμαντέρ «Φιλοκτήτης – Ξένη γη» που είχε αποσπάσει επίσης το 1ο Βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό το 2018.

http://photodentro.edu.gr/i-create/r/8545/162?locale=el

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Βραβευμένοι αυτοσχεδιασμοί που αφορούν την ευθύνη μέσα στην περίοδο της καραντίνας !!


Η ταινία μυθοπλασίας “προ των ευθυνών” έχει ήδη αποσπάσει το 2ο Πανελλήνιο Βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες “Αγώνες Τέχνης” των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη 2020-21.Έχει αποσταλεί και στον διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους Βορείου και Νοτίου Αιγαίου “Cineμάθεια” τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται στο τέλος Ιουνίου. Ο πίνακας ζωγραφικής της μαθήτριάς μας  Ελισάβετ Γιαλούρη έχει αποσπάσει το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία Ζωγραφική στον παραπάνω  Διαγωνισμό και συμμετέχει στον Διαγωνισμό Αφίσας του “Cineμάθεια”.
Η Διευθύντρια 
Χαριτίνη Φωτοπούλου

Βίντεο


Μπράβο παιδιά !!!

Άλλη μία μαθητική δημιουργία του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου ξεχώρισε πανελλαδικά και διακρίθηκε, αυτή τη φορά   στον διαγωνισμό Bravoschools μετο σύνθημα: Oι Eνεργοί Πολίτες του αύριο, μας παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους Παγκόσμιους Στόχους, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το World’s Largest Lesson, το επίσημο πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΟΗΕ, σε συνέργεια με την UNICEF και την UNESCO.

Το ντοκιμαντέρ τεκμηρίωσης του σχολείου μας με τίτλο Οι ΜικροΜέγαλοι αποτελεί προϊόν της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και με αυτό το βραβείο ξεκινάει δυναμικά την πορεία του στους φετινούς μαθητικούς διαγωνισμούς οι οποίοι είχαν μετατεθεί χρονικά λόγω της πανδημίας. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ο σύνδεσμος της ταινίας θα δημοσιευτεί όταν ολοκληρωθούν και οι τέσσερις διαγωνισμοί στους οποίους έχει αποσταλεί. 

Τα θέματα της τοπικής ιστορίας δεν περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα του Γυμνασίου ως εκ τούτου η δημιουργία ντοκιμαντέρ με ιστορικό περιεχόμενο προκαλεί τους μαθητές να αναζητήσουν γραπτές πηγές  και προφορικές μαρτυρίες ώστε να διερευνήσουν μεθοδικά το ιστορικό παρελθόν του νησιού τους και να συνθέσουν ομαδικά το έργο τους χρησιμοποιώντας σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. 

Αφιερώνουμε αυτή την ταινία στα παιδιά εκείνα που οι δύσκολες συνθήκες της ζωής τους τα αναγκάζουν να ωριμάσουν πρόωρα, που στους μικρούς τους ώμους σηκώνουν μεγάλα βάρη όμως συνεχίζουν να αγωνίζονται … στους μικρούς αλλά μεγάλους ήρωες της ζωής!

Λιβαδοχώρι , 7 Ιουνίου 2021

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


1ο Βραβείο Έρευνας  σε έναν ακόμα Μαθητικό Διαγωνισμό για το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου!!

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου συμμετείχε την Παρασκευή 21 Μαίου 2021 στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ημέρες Καινοτομίας & Έρευνας -Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης» .

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου χαιρέτησαν μεταξύ άλλων η κ. Μακρή Ζέττα, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και η κ. Παπαδανιήλ Μαρία Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Η ερευνητική εργασία της ομάδας «Shuttle8» του σχολείου μας με θέμα «Ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς στο Κέρος της Λήμνου» παρουσιάστηκε με επιτυχία και απέσπασε              το 1ο Βραβείο Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Διαγωνισμός είχε ως στόχο την εξοικείωση μαθητών με την έρευνα, την προώθηση της δημιουργικότητας, της ομαδικότητας, της λήψης πρωτοβουλιών, της ανάπτυξης κριτικής σκέψης και της φαντασίας. Τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων ήταν η πρωτοτυπία, η αξιοποίηση των μεθόδων έρευνας, η τεκμηρίωση και η άρτια παρουσίαση της ερευνητικής προσπάθειας.

Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας: Γιαλούρη Ελισάβετ, Δήμου Δέσποινα, Διαματάρη Μαριάννα, Καλτσή Σταυρούλα, Κουκουλίθρας Οδυσσέας, Λαντούρης Αντώνης, Ματζάρης Τριαντάφυλλος, Μόσχοβας  Ιωάννης, Μπότσου Φρόσω, Σαμοθράκης Χρήστος.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Φωτοπούλου Χαριτίνη, Χαλικιώτου Ουρανία, Χαβιάς Νικόλαος.

Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της δυνατής ομάδας «Shuttle8» που δούλεψαν ακούραστα, ονειρεύτηκαν δημιουργικά και συνεργάστηκαν αποτελεσματικά μέσα στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες της τηλεκπαίδευσης.

Κάθε σχολική χρονιά οφείλει να είναι περισσότερο δημιουργική από την προηγούμενη, οι εκπαιδευτικοί στόχοι που θέτουμε να είναι όλο και πιο υψηλοί και ο αριθμός των ωφελούμενων μαθητών όλο και μεγαλύτερος.

         Η Διευθύντρια

        Χαριτίνη Φωτοπούλου


ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Γυμνάσιό μας συμμετείχε με 9 μαθητές και μαθήτριες από τις τρεις τάξεις του σχολείου στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2021 «ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΧΝΗΣ» που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και απέσπασε συνολικά τέσσερα βραβεία και μία Εύφημη Μνεία.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις μαθήτριες και στους μαθητές που ακόμα και μέσα στη δύσκολη περίοδο της καραντίνας κράτησαν ζωντανή τη διάθεσή τους για δημιουργία, καλλιτεχνική έκφραση και αστείρευτη φαντασία και όχι μόνο συμμετείχαν αλλά απέσπασαν  πανελλήνια βραβεία και διακρίσεις .

Ένα μεγάλο μπράβο και στους γονείς οι οποίοι αντιλαμβάνονται τον διευρυμένο ρόλο και την εξωστρέφεια του σχολείου και υποστηρίζουν τη συμμετοχή των παιδιών τους σε παιδαγωγικές δράσεις οι οποίες συμβάλλουν στην ενεργοποίηση, την καλλιέργεια δεξιοτήτων και την προσωπική ανάπτυξη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΟΙΗΣΗ: Σταυρούλα Καλτσή

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: Ελισάβετ Γιαλούρη και Μαρία Δημητροπούλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δέσποινα Δήμου, Ελένη Καλογιάννη, Ειρήνη Βαφειάδη, Ευγενία Λαμπαράδη, Γιάννης Φράγκος

ΒΙΝΤΕΟ: Δέσποινα Δήμου, Ελευθερία Εγγλέζου, Σταυρούλα Καλτσή, Ελένη Καλογιάννη, Ειρήνη Βαφειάδη, Ευγενία Λαμπαράδη, Γιάννης Φράγκος

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Φωτοπούλου Χαριτίνη, Χαλικιώτου Ουρανία, Πορφύρη Μάλαμα, Αθανασιάδου Δέσποινα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο Βραβείο στη ΖΩΓΡΑΦΙΚΉ : Ελισάβετ Γιαλούρη

2ο Βραβείο στο ΒΙΝΤΕΟ: Δέσποινα Δήμου, Ελευθερία Εγγλέζου, Σταυρούλα Καλτσή, Ελένη Καλογιάννη, Ελένη Βαφειάδη, Ευγενία Λαμπαράδη, Γιάννης Φράγκος (πιέστε εδώ)

3ο Βραβείο στη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δέσποινα Δήμου, Γιάννης Φράγκος

Εύφημη Μνεία στη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ειρήνη Βαφειάδη

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου