Home » Uncategorized » Για τις ταινίες ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Λήμνου, ένα μόνο  βραβείο δεν είναι αρκετό!

Για τις ταινίες ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Λήμνου, ένα μόνο  βραβείο δεν είναι αρκετό!

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου για το ντοκιμαντέρ «Λήμνος 1968. Η χρονιά του μεγάλου σεισμού» απέσπασε το 2ο Βραβείο στον5ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας 2023 «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου».

Ο διαγωνισμός  συνδιοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ), το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του Υ.ΠΑΙ.Θ., το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.).

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις 13 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11 το πρωί, στον Πύργο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Ίδρυμα Σ. Νιάρχος. Εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών χαιρέτησαν την εκδήλωση και επισήμαναν τη σπουδαιότητα της μελέτης των αρχειακών πηγών στη δημιουργία μαθητικών  βίντεο τοπικής ιστορίας αλλά και στη διαμόρφωση της συλλογικής μνήμης.

Το βραβείο παρέλαβαν εκπρόσωποι μαθητές-δημιουργοί της ταινίας, μέλη της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου: Χάρις Μεργιά, Γιοβάνα Μήλε, Αδαμαντία Κονταρή, Αντώνης Μιχάκης από τη Γ΄ τάξη, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Γιάννης Ελευθεράκης από τη Β΄ τάξη, και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, Χαριτίνη Φωτοπούλου, Διευθύντρια του σχολείου, Ουρανία Χαλικιώτου, φιλόλογος.

Η ταινία μας έχει ήδη συμπεριληφθεί στην ταινιοθήκη της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και προβάλλεται περιοδικά από το κανάλι της Βουλής όπως οι προηγούμενες 3 βραβευμένες ταινίες ντοκιμαντέρ του σχολείου μας.

Το Βραβείο της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των βραβείων που έχει ήδη αποσπάσει η ταινία μας τον τελευταίο χρόνο.

3ο Βραβείο τεκμηρίωσης στον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους  «Cinema…διάβασες;»

3ο   Βραβείο Ντοκιμαντέρ και 2ο Βραβείο Αφίσας στην κατηγορία ντοκιμαντέρ Γυμνασίων  στον Διαγωνισμό “CΙΝΕμάθεια, 2023” Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών  Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Χαλαμανδάρη για την υποστήριξη που παρέχει στα παιδιά και στα έργα τους αναγνωρίζοντας τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή τους σε δράσεις που συμβάλλουν όχι μόνο στην προσωπική τους ανάπτυξη και πρόοδο αλλά και στην ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του τόπου τους.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη δημιουργία της ταινίας την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο: https://youtu.be/OdR2UUeeFmI

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *