Home » Uncategorized » Ο Όμιλος Ρομποτικής του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συνεχίζει την επιτυχημένη του δημιουργική πορεία!

Ο Όμιλος Ρομποτικής του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συνεχίζει την επιτυχημένη του δημιουργική πορεία!

Το σχολείο μας συμμετέχει στον 6o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, ο οποίος επικεντρώνεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και έχει σαν στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών.

Ο Όμιλος Ρομποτικής του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου με υπεύθυνο καθηγητή τον  κ. Χαβιά Νικόλαο, Πληροφορικό, πέρασε και φέτος με επιτυχία στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού https://openedtech.ellak.gr/2ndphase-2024/.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν είναι: Χάρις Μεργιά, Αθανασία Μανωλακούδη, Μανώλης Σπυριδάκης, Χαράλαμπος Μπεκρής, Αντώνης Μιχάκης από τη Γ΄τάξη, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Θεμιστοκλής Τσιάκος, Κωνσταντίνος Γιαννάκης από τη Β΄ τάξη.

Στον φετινό διαγωνισμό, υπέβαλαν προτάσεις συμμετοχής 194 ομάδες μαθητών από σχολεία όλης της Ελλάδας, και 174 από αυτές υπέβαλαν επιτυχημένες προτάσεις έργων ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού  και παραγωγής σχετικών ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων.

Τα έργα των ομάδων που θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια της 2ης φάσης θα συμπεριλαμβάνουν αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας για να μπορούν να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία και να δημιουργούν ανοικτούς εκπαιδευτικούς πόρους.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και καλή επιτυχία στην επόμενη φάση του διαγωνισμού!

Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία τέσσερα το σχολείο μας βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των νικητών.

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *