Home » Uncategorized » Το σπίτι των ονείρων μας είναι πράσινο

Το σπίτι των ονείρων μας είναι πράσινο

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα αξιολόγησης του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση 2023. Ανάμεσα στις 130 ομάδες μαθητών, που συνέχισαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, διακρίθηκαν οι 12 οι οποίες ξεχώρισαν για την ιδέα, την υλοποίησή της, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας και  τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό και από άλλα σχολεία.     

 Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου αξιολογήθηκε και κατατάχθηκε ανάμεσα στα σχολεία που πρώτευσαν στον παραπάνω διαγωνισμό!

Ο φετινός διαγωνισμός επικεντρώθηκε στην ευρύτερη θεματική ενότητα της πράσινης οικονομίας και είχε ως στόχο μαθητές και εκπαιδευτικοί να γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών και να διαμοιράσουν την γνώση τους στα υπόλοιπα σχολεία και την ευρύτερη κοινωνία. Το ίδρυμα Ωνάση χορήγησε στις ομάδες των μαθητών τον απαραίτητο εξοπλισμό ανοιχτών τεχνολογιών.

Το έργο του σχολείου μας που διακρίθηκε έχει τίτλο “Ένα έξυπνο πράσινο σπίτι”! Η κεντρική ιδέα στηρίζεται στη δημιουργία μακέτας ενός έξυπνου πράσινου σπιτιού το οποίο, μέσα από αυτοματισμούς, ελέγχει ένα σύνολο ενεργειών που σχετίζονται με τη διαχείριση ενέργειας αλλά και την εξοικονόμηση πόρων.

Με το ίδιο έργο η ομάδα μας συμμετείχε στις 4 Μαΐου στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής &Τεχνολογίας 2023 που διοργανώνει το ΕΚΦΕ της ΔΔΕ Πέλλας.

Τα μέλη της μαθητικής ομάδας: Ελένη Πατρώνια, Ειρήνη Βαφειάδη, Φωτεινή Τρυφερή, Αργύρης Παραθυράς, Δήμητρα Σοφιανίδου, Ξυλόπορτας Σάββας, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Μαρία Δημητροπούλου, Κουτσαπλή Σοφία, Παναγιώτης Κουντούρης, Παντελής Λυριστής, Τάσος Γριτζαλής, Μανώλης Μπεκρής,  Μανώλης Σπυριδάκης, Χαράλαμπος Μπεκρής, Καραντωνάκης Παράσχος, Μιχάκης Αντώνης, Χάρις Μεργιά, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Κωνσταντίνος Γιαννάκης.

 Υπεύθυνος του Ομίλου Ρομποτικής του σχολείου μας, ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Νικόλαος Χαβιάς.

Τρίτη κατά σειρά συμμετοχή, τρίτη κατά σειρά διάκριση! Μπράβο παιδιά, περιμένουμε να πρωτοτυπήσετε και την επόμενη σχολική χρονιά. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!!

Δείτε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού εδώ: https://openedtech.ellak.gr/2023/06/30/5os-results/

Δείτε το έργο των μαθητών μας εδώ: https://openedtech.ellak.gr/robotics2023/

Η Διευθύντρια

Χαριτίνη Φωτοπούλου


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *