Home » Uncategorized » Ακόμη ένα διεθνές βραβείο ήρθε στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου  

Ακόμη ένα διεθνές βραβείο ήρθε στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου  

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης για τον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών «Cinema…διάβασες;» 2022-23, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 7.000 μαθητές από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια.

Στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Γυμνασίων (Ταινία Τεκμηρίωσης) με την ταινία «Λήμνος 1968. Η χρονιά του μεγάλου σεισμού» το ΓυμνάσιοΛιβαδοχωρίου παρέλαβε από την Γραμματέα της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του ανθρώπου, κ. Καλλιόπη Λαγοδήμου, το 3ο Βραβείο ανάμεσα σε 65 μαθητικές δημιουργίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, λόγω του θέματος του ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν οι μαθητές μας,  δεχτήκαμε συγχαρητήρια από τον κ. Ευθύμη Λέκκα, Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν στην τελετή βράβευσης η Διευθύντρια, Χαριτίνη Φωτοπούλου, η εκπαιδευτικός Ράνια Χαλικιώτου, ο μαθητής της Β’ τάξης, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, (πλάνα, φωτογραφία, συνεπιμέλεια μοντάζ) και η μαθήτρια της Α’ Λυκείου, Ασπασία Χαβιά, η όποια συμμετείχε στην ταινία ως μέλος της θεατρικής μας ομάδας κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ), εκπρόσωποι της πρεσβείας Κύπρου και Ισραήλ, ο Διευθυντής Π.Ε. Σερρών, ο πρόεδρος του ΙΕΠ, ο προϊστάμενος του τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και βουλευτές του Νομού Σερρών.

Τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;» συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο–Σπίτι της Κύπρου. Ο Διαγωνισμός υλοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» και το Ίδρυμα Λαμπράκη.

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει για άλλη μία φορά τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δημιούργησαν μια ταινία που ξεχώρισε και επιβραβεύτηκε για την πρωτοτυπία της, την ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών σε όλες τις φάσεις, την αξιοποίηση των κινηματογραφικών εργαλείων και το τελικό καλλιτεχνικό της αποτέλεσμα.

Συμμετέχοντες: Ασπασία Χαβιά, Χάρις Μεργιά, Γιοβάνα Μήλε, Αδαμαντία Κονταρή, Αντώνης Μιχάκης, Καλλιόπη Καπάνταη, Χριστόφορος Σδράλιας, Χρήστος Φουντούλης, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Βαγγέλης Μπλιάς, Γιάννης Ελευθεράκης.                     

Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Χαριτίνη Φωτοπούλου, Ράνια Χαλικιώτου, φιλόλογοι.

Το σχολείο μας έχει ήδη αποσπάσει το 1ο Βραβείο Τεκμηρίωσης στον 9ο, στον 11ο και στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό με τις ταινίες «Φιλοκτήτης – Ξένη γη» (http://photodentro.edu.gr/i-create/r/8545/162?locale=el), «ΜικροΜέγαλοι» (https://youtu.be/ybSb6OyZLbE) και «Λαξεύματα στον βράχο» (https://youtu.be/ADtn-poHnbk)                                                           

 Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βραβευμένο Ντοκιμαντέρ του σχολείου μας «Λήμνος 1968. Η χρονιά του μεγάλου σεισμού»

Η Διευθύντρια Χαριτίνη Φωτοπούλου


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *